"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 23 de juliol de 2012

Ous farcits de feta amb antxoves

Els ous farcits és un plat facilíssim de preparar, amb moltes varietas i que a l'estiu ens ve molt de gust. Però sempre que pensem amb maionesa i estiu, és una combinació no massa bona. Per això, avui us volem presentar uns ous farcits però sense maionesa, per aquells que no els agradi o prefereixin evitar-la durant els mesos de calor.

Ingredients:
  • 4 Ous
  • 50g formatge varietat "Feta"
  • Una mica de julivert
  • Un parell de filets d'anxoves
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre blanc.

Preparació:

H.s.a.

Començarem bullint els ous, segons diuen es fan bullir uns 10 minuts, en un cassó amb aigua i sal.

Mentrestant aprofitarem i tallarem en dauets el formatge; la feta. Tallarem el julivert ben fi i les anxoves ben petites.

Quant tinguem els ous cuits, els passarem per aigua freda i els pelarem. Els tallem per la meitat i en traiem el rovell.

En un bol trinxarem el rovell, hi afegirem els daus de formatge, les anxoves tallades i el julivert.

Per tal que tot s'amalgami bé hi posarem una mica d'oli, sal i pebre blanc.

Ho barrejarem tot bé! i ho rectifiquem de sal si és necessari, tenint en compte que tant el formatge com les anxoves ja porten molta sal i donen molt de sabor.

Omplim les meitats del ous amb la barreja i si ho preparem en una safata ho podem decorar amb alguna anxova sencera i unes fulletes de julivert i ens quedarà deliciós per ser assaborit!!

                                                                                                                                      Bon profit!!!

 
I ja sabeu els podem preparar el dia abans tranquil.lament, això si heu de deixar-los a la nevera. Com no porten maionesa no hi ha risc que l'ou cru es faci malbé si ho preparem amb antelació.

dilluns, 16 de juliol de 2012

Gelat de cireres



Les cireres; una fruita que acostuma a agradar a tothom i alhora molt versàtil a la cuina. Aquest mes la recepta del 15 anava de cireres i amb aquesta caloreta!, que pot venir més de gust, que un gelat ben fresquet de postres!!! 
Nosaltres, com suposem la majoria de vosaltres, no tenim geladora així que tindrem una mica més de feina a remenar-lo, però el resultat final és ben satisfactori!. És important anar-ho remenant perquè no se'ns formin cristalls de gel.

Ingredients:

  • 500 + 100 gr de cireres sense pinyol      
  • 25 + 75 gr sucre
  • 500 gr nata per muntar

Preparació:

H.s.a:

Primer haurem de treure els pinyols de les cireres. Aquesta és la part més lenta i pesada...
Un consell us donem .... Millor si ho feu amb guants, així evitareu que us quedin els dits i ungles vermells. I aneu amb compte amb les taques de cirera, perquè costen molt de treure!!

Reservem uns 100 gr de cireres.
Agafem els 500 gr, els posem en un cassó amb els 25 gr de sucre i els coem 15 minuts a foc lent. Veure-ho com de seguida les cireres deixen anar suc i es fon amb el sucre. Remenem una mica i passat els 15 minuts, ho retirem del foc i ho deixem refredar a la nevera per tal que vagi tot més ràpid.


Mentre esperem que es refredi anem muntant la nata amb unes varilles elèctriques o manualment. Perquè se'ns monti bé la nata, l'hem de tenir ben freda la nevera i hem d'afegir els 75 gr de sucre de mica en mica. 

Els 100gr de cireres que hem reservat anem tallant ben petitetes i si volem les podem empolsinar amb una mica de sucre.

Ara toca ajuntar-ho tot.


Amb molt de compte començarem a barrejar amb una espàtula de goma. Anem afegint el triturat de cireres que teníem refredant-se amb la nata muntada.
L'anem incorporant amb moviments de baix a dalt.




Incorporem les cireres tallades, perquè així trobarem trossets sencer de cireres dins el gelat.
Un cop tot ben integrat i homogeni ho deixem en un recipient apte per a ésser congelat.



Passat unes dues hores, ho traiem del congelador i ho remenem bé, amb una forquilla o varilla manual.
Aquesta operació l'hauríem de repetir una o dues vegades més.






I ara ja sols queda servir-ho i refrescar-nos amb aquest deliciós gelat casolà de cireres.




Apunt nutricional:

La cirera com gairebé totes les fruites és rica en fructosa, però el seu aport calòric és moderat.


Tenen propietats diürètiques i depuratives. Així com antioxidants, degut als flavonoides (antocians) i polifenols (àcid el·làgic), causants d'aquest color vermellós tant característic. És rica en fibra, i per tant ens ajudarà a millorar el trànsit intestinal.


Conté vitamina A i C. I minerals com el ferro, potassi, magnesi i calci. El potassi es necessari per la generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal e intervé en l'equilibri dins i fora de la cèl·lula. Per això l'activitat diurética, ens pot anar bé per a pacients amb hiperuricèmia, hipertensió arterial o retenció de líquids.

I també cal tenir present que ajuda al creixement dels nens i al bon desenvolupament del sistema immunitari. Vaja!!!, que n'hem de menjar moltíssimes per totes aquestes propietats que tenen i  estan boníssimes.

dijous, 12 de juliol de 2012

Flors de carbassó


A la família des de sempre hem tingut hort i hem tingut la sort de poder menjar els productes de temporada i ben frescos! Primer era l'hort del padrí i l'àvia i ara ha passat a ser dels pares.

Tot i aquesta llarga tradició a casa no ens havíem menjat mai les flors del carbassó.


A mi em va picar la curiositat fa un temps, quan vaig veure'n la recepta en molt blogs, però no m'atrevia a fer-ne perquè creia que si collia la flor feia malbé el carbassó.
Tot va ser un dia comentat-ho amb el meu pare, que em va dir que no, que estava ben equivocada! es veu que la flor creix a la punta del carbassó i sinó es cull s'asseca i acaba caient.

 Així que l'endemà me'n vaig anar cap a l'hort a collir unes quantes flors per a poder provar aquesta menja tant deliciosa. Quina va ser la meva sorpresa quan en saber-ho en Pep i en Jaume - veïns de l'hort - es van oferir a donar-me les seves flors de carbassó ja que ells tampoc se les mengen. Així que me'n vaig anar ben carregada cap a casa!!


Ingredients:

  • 12 flors de carbassó
  • 2 ous
  • 8 cullerades de farina
  • cervesa
  • oli d'oliva

Preparació:

H.s.a.

Primer de tot s'han de netejar ben bé les flors amb aigua i traient els pistils, les deixem escórrer i mentres anem preparant la tempura per a fregir-les.
En un bol batem els 2 ous, afegim la farina, barregem bé i hi afegim una mica de cervesa ben freda, amb compte, fins aconseguir la textura desitjada.
  
Penseu que la pasta ha de ser prou líquida com per poder-hi submergir bé la flor del carbassó, però prou espessa com perquè se'ns aguanti al passar-ho a la paella.
Un cop a punt la pasta per arrebossar, agafem les flors de carbassó i si ens agrada les podem farcir. Queden molt bones amb foie o amb algun formatge cremós.
Obrim una mica la flor, li afegim el farcit i enrosquem la part de dalt de les fulles.

Calentem força oli en una paella i quan el tinguem ben calent, submergim les flors dins la pasta, escorrem una mica i les posem a fregir...
Quan les tinguem ben rossetes, les traiem i les posem sobre un paper absorbent per tal de treure'n l'excés d'oli.

I ja les tenim a punt per degustar. Aquesta és una delícia, per a molts descrita com un dels pecats del cel...!!!







dissabte, 7 de juliol de 2012

Pastís de xocolata amb secret de carbassó




El pastís de xocolata sempre ens ha agradat, no descobrirem res de nou, el que si que ens va sorprendre era que també es pot fer amb carbassó. I ens vam dir, doncs, anem a provar-ho! I renoi! que n'és de bo.


Ingredients:

- 250gr farina
- 60gr cacau en pols
- 1 culleradeta de postre de bicarbonat sòdic
- 1/2 culleradeta de postre llevat sobre vermell ("Royal")
- 1/2  culleradeta de postre de sal
- 175 gr de sucre moreno
- 125 gr de mantequilla (millor sense sal)
- 1 culleradeta de extracte pols vainilla
- 1 culleradeta de postre de cafè instantani o be 2 cullerades de cafè (del bo) refredat
- 3 ous
- 350 gr carbassó (1 carbassó grandet)
- 150gr de xocolata amarg tallat a trossos.
- Sucre 
- Cobertura de xocolata

Preparació:
H.s.a.
Primer de tot posarem a calentar el forn a uns 180ºC.
Per a posar la barreja final utilitzarem un motllo d'uns 24 cm amb la forma que vulgueu però que s'obri i sigui fàcil de desmotllar.
Ara ve la part de barrejar els ingredients ho farem en 3 bols diferents de mida grossa, a veure si us ho sabem explicar bé, perquè amb tants de bols us podem ben embolicar!!


- En un primer bol barrejarem la farina, el cacau en pols, el bicarbonat, el llevat royal i la sal.

- En un segon bol posarem el sucre i la mantequilla i ho amalgamarem bé. Després afegirem la vainilla, el cafè i els ous, barrejant-ho bé.


- En un tercer bol posarem el carbassó, que haurem prèviament rentat bé i ratllat amb pell i tot, els trossos de xocolata i 1/3 part de la barreja de farina del primer bol.

- La resta de la barreja de la farina (bol1) ho afegirem al  (bol 2).

Ara ja només ens queda el (bol 2) i el (bol 3). Ja ha passat la pitjor part.
                                                                                                           
La barreja del carbassó (bol 3) afegirem a la barreja de mantega (bol 2), i amb una espatula ho mesclem només una mica -no massa- tant sols perquè quedi barrejat. 

Aleshores ho ficarem tot dins el motllo.

Ho deixarem al forn durant uns 40 - 50 minuts.

Provarem punxant el centre del pastís amb un ganivet o punxó i quan surti net, vol dir que ja el podem treure del forn.

Ho traiem del forn i ho deixem refredar uns 10 minuts abans de desmotllar-ho.



Podem posar-li sucre de llustre per sobre o bé podem cobrir amb cobertura de xocolata segons els desitjos de xocolata que tinguem... 




I a disfrutar del pastís de xocolata amb un ingredient secret com el carbassó! que sinó ho dieu és impossible endevinar-ho, però hi és i queda boníssim.

I sinó feu la prova! Ja ens direu si algú és capaç d'encertar l'ingredient secret!!