"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 23 d’abril de 2013

Coca de recapte per Sant Jordi


El dia de Sant Jordi, és un dels nostres dies preferits. Ens encanta embriagar-nos amb l'olor de les roses mentre passegem per la Rambla tot recorrent les paradetes de llibres. 
Per als catalans, avui és el nostre dia dels Enamorats. La tradició diu que el noi ha de regalar una rosa a la noia i la noia l'ha de correspondre amb un llibre.
Per tots aquests motius, des del nostre blog avui li hem volgut fer el nostre petit homenatge amb aquesta coca de recapte d'albergínia i pebrot, simbolitzant les 4 barres de la senyera.

Ingredients per a 2 coques:
  • 500 gr de farina de força
  • 250 gr d'aigua
  • 50 gr d'oli
  • 15 gr de llevat fresc
  • un pessic de sal
  • oli per regar la coca
  • Per guarnir: albergínia, pebrots, ceba, bolets, carabassó,...

Procediment:
H.s.a:

La massa és molt facileta de fer i queda molt cruixent i bona, però si us fa mandra, la podeu substituir per una massa brisa o de pizza.
Pel guarnit hem utilitzat albergínies i pebrots escalivats. Heu de tenir la precaució de posar-los un ratet en un escorredor amb una mica de sal per tal que treguin l'aigua i així evitarem que se'ns estovi la massa de la coca. 

En un bol posem la farina, junt amb una mica de sal. Afegirem el llevat tot desfent-lo entre la farina i barregem una mica.
 Un cop tenim tots els ingredients sòlids, farem com una mena de volcà a la farina i hi afegirem l'aigua de mica en mica mentre anem amassant. Un cop tinguem l'aigua ben integrada serà el torn de l'oli, el qual també afegirem de mica en mica sense parar d'amassar.

Quan ho tinguem ben amassat deixarem fermentar la massa tapada durant una hora, o bé, la podem guardar a la nevera tapada amb un drap o amb paper de film fins el dia següent.
Un cop transcorregut el temps, si ho teníem a la nevera deixem un ratet que s'atemperi, i dividim la massa en 2 boles que deixarem tapades entre 60 i 90 minuts fins que veiem que ens han doblat el volum.
Mentre, preescalfem el forn a 220º amb la mateixa potència a dalt i a baix.

Untem la superfície de treball amb oli i procedirem a estendre la massa amb l'ajut d'un corró fins que ens quedi del grossor i la forma que més ens agradi. Traslladem la massa sobre una safata de forn coberta amb paper de forn per tal que no se'ns enganxi.
Pessiguem les vores perquè ens quedin una mica més altes i aguantin millor el farcit.
Pintem la massa amb una mica d'oli i la introduïm al forn durant 2 minuts. Passat aquest temps, la tornem a pintar amb una mica d'oli i la deixem 2 minuts més. Això ho fem perquè la massa ens quedi ben cruixent i no se'ns estovi tant facilment al afegir-hi el guarniment.


La treiem del forn, i ara serà el moment d'afegir-hi les albergínies i els pebrots, reguem amb una mica d'oli i la tornem a introduir al forn, baixant la temperatura a 200º.
La tindrem uns 30 minuts al forn, però com sempre caldrà que la vigileu, ja que segons el forn aquest temps pot variar. Quan veieu que les vores i la part de sota comencen a estar torradetes la treiem del forn, la reguem amb una mica més d'oli i la deixem refredar sobre una reixeta.
Esperem que gaudiu molt amb la nostra coca i que disfruteu molt del Sant Jordi!!
Bon profit!!