"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dissabte, 29 de setembre de 2012

Pastís fred de salmó

 

Una altra recepta ben fresqueta per passar dies calorosos sense haver d'encendre el forn.
És un pastís que com que s'ha fet amb antelació va molt bé per deixar fet com a entrant quan tens convidats a casa. 

Ingredients:
  • Un paquet gran de pa de motlle sense crosta
  • 200 gr de salmó fumat tallat a làmines
  • una llauna gran d'olives
  • una llauna de tonyina
  • 200 gr palets de mar
  • 200 gr gambes pelades i bullides
  • 2 ous durs
* per a la maionesa de llet
  • 100 gr de llet a temperatura ambient
  • 200 gr d'oli de girasol
  • una dent d'all
  • sal

Preparació:
H.s.a:

Primer de tot farem la maionesa, que podria ser la normal d'ou, però amb la calor sempre s'ha d'anar amb molt de compte amb l'ou, així que us proposem aquesta alternativa. 
En un pot alt, pesem la llet, l'oli, afegim l'all tallat a quadres grossos i una mica de sal. Posem el túrmix i emulsionem a baixa velocitat fins que estigui tot ben homogeni.

- Triturem les olives amb la tonyina, una cullerada de maionesa i reservem.

- Tallem ben petits els ous durs, els palets de mar, les gambes i les barregem amb una cullerada de maionesa. Reservem.

- Cobrim el fons d'una safata quadrada o rectangular amb paper de film i per sobre posem els talls de salmó fumat de forma que ens cobreixin totalment el fons.


A sobre posem les llesques de pa de motlle ben ajuntades les unes amb les altres i untem amb la barreja d'olives, tonyina i maionesa.



- Posem una altra capa de llesques de pa de motlle i cobrim amb la barreja d'ous durs, palets de mar, gambes i maionesa.



- Posem una altra capa de llesques de pa de motlle, cobrim amb film i el deixem a la nevera amb algun pes a sobre durant unes 24 hores.

 
Passat aquest temps, traiem el pes i el film de sobre i li donem el tomb a sobre d'una safata.
Ja està preparat per que arribin els convidats. Garantia segura de que'ls agradarà. I a més ens podem organitzar amb temps per preparar-ho.







15 comentaris:

  1. Quina recepta tan genial!! Me l'apunto ara mateix! Petons

    ResponElimina
  2. Jo també me l'apunto, ha de ser molt gustós!

    ResponElimina
  3. Quina bona idea Cris... Això e ns va perfecte per els qui treballem tot el día. Montse T.

    ResponElimina
  4. Aquests pastissos freds són molt pràctics i tenen l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  5. Me la guardo per l'estiu vinent o....per un sopar informal!!!!!
    Ha de ser boníssim!!!
    Petons,
    olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara hi ets a temps de provar-la aquest any, mentres no vingui el fred!!
      ptns!!

      Elimina
  6. Realment, com dius és un entrant perfecte per quan tens "festa" a casa. No cal feina i és molt "resultón". Una combinació que no falla!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. És ideal per deixar fet i quedar la mar de bé!
      el salmó sempre dona un toc de distinció!!
      ptns!!

      Elimina
  7. Puc garantir que agrada molt. Jo el faig de manera semblant i sempre té èxit!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Salmó!!! M'encanta!!

    Aquesta és la versió sana d'auquell sanvitxos de màquina que tanta mala pinta fan... Quina gana!!!

    ResponElimina
  9. Hola! Aquesta recepta te molt bona pinta! Estic organitzant un concurs de receptes de salmó fumat, us ve de gust participar amb aquesta recepta? (O amb qualsevol altre? :) ) Per més info contacteu-me si us plau!

    ResponElimina
  10. Quin pastís més exquisit per a l'estiu!! M'encanten els pastissos fets amb pa de motllo saladets i fresquets!! Petonets!

    ResponElimina