"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 7 de desembre de 2012

Carpaccio de ceps


Avui us presentem una recepta molt senzilla però també molt gustosa. I és que l'aroma i el gust dels ceps és incomparable, així que si teniu la sort de collir-ne podeu provar de fer aquest maridatge i ja ens direu que us sembla.

En tot maridatge hi ha d'haver algun aliment que cogui. En aquest cas seria la llimona, però com que té un gust molt potenciat en posem tant sols una 6a part per tal que no ens predomini i ens amagui el gust del cep. 

Ingredients:

  • Ceps
  • 1 part de 6 de suc de llimona
  • 5 parts de 6 d'oli d'oliva
  • Pebre negre
  • Sal Maldon
  • Vinagre de Módena (opcional)
  • Melmelada de ceps (opcional)
    Preparació:
    H.s.a:

    Primer de tot s'han de tallar els ceps a làmines molt fines. Nosaltres ens vam ajudar d'un pelador.



    Estenem les làmines de cep en una safata plana.
     





    A continuació fem la barreja de la llimona amb l'oli d'oliva, afegim el pebre negre i ho batem bé per tal d'emulsionar-ho.




    Cobrim les làmines de ceps amb l'emulsió de l'oli i la llimona. 



     Ho deixem una bona estona per tal que el cep es maceri una mica.


    Just abans de servir posarem les escates de sal Maldon per sobre.
    Si us agrada a més podeu afegir-hi una mica de vinagre de Módena o melmelada de ceps per sobre.

    I ja ho tenim apunt!!

    Bon profit!!!


    25 comentaris:

    1. ostres!! jo un dia el vaig fer de xampinyons, pero on vas a parar, sense comparació!! quina pinta! un aperitiu nadalenc genial! petons

      ResponElimina
      Respostes
      1. Els xampinyons no tenen el gust del cep, però tampoc han d'estar mal. I això si, són més assequibles i n'hi ha tot l'any.
        Ptns!!

        Elimina
    2. Quan els ingredients són bons, poques coses necessiten per resultar un plat excel·lent, oi? Una manera deliciosament senzilla de degutar tot el gust dels bolets!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Tota la raó Gemma!! amb els ceps per poca cosa q hi facis ja està boníssim!!

        Elimina
    3. Quins records aquest carpaccio de ceps. La meva mare a casa, quan n'era la temporada, en feia (bueno en fa, pero jo no hi sóc) i és bonissim. I a sobre amb l'extra de la mermelada de ceps de les noies del fruits saborosos!!!
      Petonets. MAR, de EQNME

      ResponElimina
      Respostes
      1. Si Mar! amb la melmelada de ceps encara esta més bó!
        Estan boníssimes les mermelades dels fruits saborosos!!
        ptns!!

        Elimina
    4. No l'he tastat. Es ràpid de fer i de menjar segur que també.
      Petons.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Doncs si algn dia en trobes t'animem a que provis de fer-ne!
        Tota una delícia!!
        ptns!

        Elimina
    5. Jo no n'he tastat mai! I això que els meus tiets "cacen" de tot quan van pel bosc a buscar bolets. Ja els ensenyaré la recepta aviam si s'animen i ens en donen, hahahaha
      Té una pinta deliciosa ^^

      Molts petonets :)

      ResponElimina
      Respostes
      1. A veure si els convences i te'n donen!
        Així faràs un bon intercanvi!jeje!!
        ptns!!

        Elimina
    6. Com ja dieu vosaltes, l'aroma de ceps és brutal!! M'encanten així amb carpaccio, i també m'agrada molt la melmelada de ceps! La vaig tastar un dia a Castellterçol i bua, quina passada!! Petons

      ResponElimina
      Respostes
      1. Sii, la melmelada de ceps és una passada!!
        Nosaltres vam al.lucinar quan la vam veure el 1r cop perquè sembla que no pugui ser!
        ptns!

        Elimina
    7. Un aperitiu molt fresc i apetitòs, em sembla una forma molt bona i original de menjar els ceps. Sens dubte la sal maldon és el toc especial.

      Petons

      ResponElimina
      Respostes
      1. Si, és la millor forma per apreciar el cep al màxim!
        ptns i felicitats pel vostre anyet!!
        ptns!!

        Elimina
    8. Ei, que això és un menjar de luxe! Jo vaig fer la mateixa per la recepta del 15 i va triomfar a taula.
      Feliç setmana,
      Nani

      ResponElimina
      Respostes
      1. Si, ja recordo que també la vas fer!!
        Nosaltres la teniem reservada però finalment vam optar pel risotto...es nota que ens agraden mooolt els ceps!!??
        ptns!!

        Elimina
    9. Un plat molt delicat i sabros..... Ideal com entrant, primer o segon, felicitats segur que el farem.

      Una abraçada molt forta dels amics de Mobles Cambrils.

      ResponElimina
    10. Quina bona pinta!!! m'encanten els ceps. D'aquesta manera han d'estar deliciosos, un bon entrant ideal per aquestes festes de Nadal.
      Petons

      ResponElimina
    11. Quina delicadesa i exquisitesa a la vegada!!!
      Salut i petons,
      Olga

      ResponElimina
    12. aisssss por favor qué cosa más rica! y en estas fiestas, un triunfo seguro!

      ResponElimina
    13. Oh, quina pinta! Deu tenir un gust de bosc molt intens i bo!
      Marta

      ResponElimina
    14. Què bo que ha de ser i quin gust més intens.
      Petons.

      ResponElimina
    15. Teniu un premi al meu blog. Passeu a recollir-lo!

      http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/premi-best-blog_15.html

      Petonets!!!

      ResponElimina