"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dijous, 7 de febrer de 2013

Coca de Llardons


Avui és Dijous Gras o Llarder i com bé mana la tradició s'ha de menjar la botifarra d'ou o fer truita de botifarra, i a l'hora dels postres la coca de Llardons. A més, el Dijous gras dona el tret de sortida a la gresca i la disbauxa del Carnaval.
Us explicarem dues maneres de fer aquesta coca, vosaltres triareu la que més us convingui fer segons el temps i les ganes que tingueu. Però no patiu perquè escolliu la que escolliu les dues queden ben bones!!

Versió ràpida:
Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 50 gr de llardons
  • sucre
  • anís
  • 1 ou

Procediment:
H.s.a:
Dividirem mentalment en 3 parts la pasta de full. A la part del mig hi escamparem trossets de llardons, sucre i una mica d'anís al gust i ho aixafem una mica amb les mans. 

Dobleguem una de les parts sobre la part del mig i tornem a escampar els llardons, el sucre i l'anís i fem una mica de pressió amb les mans. 

Tornem a doblegar la part que ens faltava per tal que la massa quedi tancada tot aixafant les vores amb una forquilla per acabar-la de sellar. 

Ho pintarem amb un ou batut i per sobre escamparem els pinyons i una mica més de sucre i anís al gust. Ho enfornem a 200º durant 20-30 minuts, però dependrà molt del forn, així que vigileu-la bé fins que la veieu torradeta.

Versió llarga, fent nosaltres la massa:
Ingredients:
  • 360 gr de farina de força
  • 200 gr de llet
  • 30 gr de llevat fresc
  • 50 gr de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 pessic de sal
  • la pell d'una llimona ratllada

Procediment:
H.s.a:
 Aquesta recepta l'hem adaptat del blog En Roc a la Cuina a on la fa amb Thermomix.

Posem en un bol gran la farina. Escalfem una mica la llet i hi desfem el llevat. L'anem afegint a la farina tot amassant fins que ens quedi  ben homogeni.

Tot seguit afegim la mantega i l'ou batut també de mica en mica i sense deixar d'amassar.

Ara tant sols ens queda el sucre, el pessic de sal i la ratlladura de llimona. 

Tornem a amassar fins que ens quedi tot ben integrat a la massa
Estirem la massa sobre una safata pel forn untada d'oli, la tapem i la deixem reposar en un lloc càlid uns 60 minuts.

Encenem el foc a 200º.


Per el guarniment necessitarem: llardons esbocinats, pinyons, sucre remullat amb anís ( ens ha de quedar una pasta espessa) i un ou batut per pintar la coca.

Pintem la coca amb l'ou batut, estenem per sobre els llardons, els pinyons i una mica del sucre amb anís.

Ja la tenim apunt per entrar al forn. La courem durant uns 20 minuts o fins que veieu que està ben dauradeta.

Bon profit!!i a gaudir del Carnaval!!



15 comentaris:

  1. Gràcies per facilitar-nos les dues opcions!!!!
    Petons i......bon carnaval!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Que bona la coca de llardons!!! Mira que les dues versions m'agraden molt però acabada de fer em quedo amb la de pasta de full.
    Petonets

    ResponElimina
  3. les dues versions son delicioses! quina coca tan bona i tan ideal per un dia com avui! petons

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden les dues versions, no sabría quina triar. Avui es el dia de la coca de llardons.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  5. Us ha quedat fantàstica, la de brioix!! Jo sempre l'havia provat amb pasta de full, fins ahir! I em va agradar força, també! Ja me l'imagino sucada al cafè... que bé que ho devieu passar amb aquestes coques!! Petons

    ResponElimina
  6. Em quedo amb les dues receptes perquè com dieu les dues han de ser igual de bones...basta veure les fotos ummmmm...un petonet

    ResponElimina
  7. Qué bona! Les dues receptes sembles sencilles i el pas a pas ajuda moltíssim!
    petons

    ResponElimina
  8. jo faig la segona versió, de la Montserrat Seguí i ens encanta!!!

    Bon Carnaval i bona coca!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta,no la savia esta coca... així que me la guarde per fer-la.Ara a disfrutar del carnaval... besets...

    ResponElimina
  10. Tenim costum fer-les només el dijopus gras, amb lo bones que estan...! t'ha quedat fantàstica!!

    ResponElimina
  11. Que buena pinta tiene esta coca! os ha quedado de lujo, tiene que estar buenisima! Me mola

    ResponElimina
  12. Totes dues opcions em semblen sensacionals!
    M'encanten aquestes tradicions tan dolces ;)

    ResponElimina
  13. Nosotros no somos muy de dulces, pero nos gustan mucho las tradiciones, y con esta versión corta de la coca ya podemos estrenarnos!

    ResponElimina
  14. Que bones les dues versions!!! I molt ben explicades!!! Per a un dijous llarder molt llaminer!!! Petonets!

    ResponElimina
  15. Jo vaig fer la versió ràpida de pasta de full, aquesta vostra es veu genial, molt esponjosa.
    Petons.

    ResponElimina