"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dijous, 28 de febrer de 2013

Escudella barrejada de minestra


Aquest mes la proposta de Memòries d'una cuinera era la minestra. La minestra és un plat amb verdures variades, en el que normalment s'utilitzen les de temporada. 
La paraula "minestra" prové de l'italià "minestrone" que és una sopa de verdures. Al llegir aquesta definició ens va venir al cap la nostra escudella barrejada, que de fet ja ve a ser una barreja de verdures.
Fer escudella no és pas difícil, el que si que ens cal és temps.
 
Primer de tot hem de fer el caldo.

Ingredients per a 6 persones:

  • 1/2 pollastre
  • 1 os de vedella
  • 1 os de porc
  • 1/2 pota de porc
  • 1 os de pernil
  • 250 gr de vedella en un tros
  • 1 botifarra negra
  • 4 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • 1 fulla d'api
  • 1/4 de col
  • 2 patates
  • aigua
  • sal

Procediment:
H.s.a:

Pelem i trossegem les verdures.
Posem tots els ingredients en una olla gran, menys la botifarra que l'afegirem més tard. 
Ho cobrim d'aigua, afegim sal i ho posem a foc mitjà fins que arrenqui el bull, llavors l'abaixarem al mínim. Deixarem que bulli com a mínim un parell d'hores. Si veiem que s'abaixa massa l'aigua n'afegirem una mica més.
Quan veiem que ha bullit prou el tastem i si cal rectifiquem de sal. Escorrem el caldo en una altra olla.
El bullit resultant ens el podem menjar o utilitzar-lo per a fer-ne croquetes, canalons,...

Ara que ja tenim el caldo anem a fer l'escudella barrejada.

Ingredients per a 4 persones:


  • 1 litre de caldo o una mica més, segons lo caldós que ens agradi
  • 2 cullerades soperes colmades de fideus grossos
  • 1 cullerada d'arrós
  • 1 patata petita
  • 1 pastanaga del caldo
  • 2 fulles de col
  • 2 cullerades de cigrons


Procediment:
H.s.a:

Pelem i tallem la patata a quadradets. Descartem el tronxo de la col i tallem la fulla petita.
Posem el caldo en una olla a foc mitjà, quan bulli hi tirem tots els ingredients a la vegada.
Ho deixem bullir uns 10 minuts. Si cal, rectifiquem de sal.

23 comentaris:

  1. Fota-li al memòries !!! jeje. Aquest plat té un pinta estupenda !!!

    ResponElimina
  2. I es que la nostra escudella barrejada es genial ... però aquesta te una pinta...
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
  3. fantàstica recepta completa i recomfortant! ara me'n fotria un plat, imagina!petons

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta! I amb fideus i tot! Les fotos són precioses, també.

    ResponElimina
  5. Riquísima escudella, te ha quedado fantástica.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  6. Quin bon plat, deu estar boníssim.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Fantàstic article amb una genial descripció, molt ben documentat, una magnífica fotografia i que deu estar boníssim sense cap dubte! Enhorabona! Una fortíssima abraçada!!

    ResponElimina
  8. Ara amb la pluja I el fred es un plat ideal, a mes les fotos fan venir ganes d'estar a la taula a punt de menjar-lo! Petonets! Gemma.

    ResponElimina
  9. Amb el fred d'avui, aquests plats calents de cullera són els que vénen més de ust. Gustós, boníssim i ben sa!

    ResponElimina
  10. Son plats dels que no fallen mai ehh!!! I amb aquesta pluja i aquest fred que sembla ser que s'ha instalat a TGN entra genial un plat de sopa calenta!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  11. mmm, que bona, una olla barrejada de minestra!!! Ben mirat, l'olla baqrrejada sempre és de minestra, però amb cigrons i altres coses afegides , heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Amb el dia que tenim un blon plat em menjaría, vé molt de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Que buen plato para combatir el frio! Os ha quedado con una pinta increible, me esta entrando un hambre... Besos!

    ResponElimina
  14. Avui heu tret la vaixella dels diumenges, no??? és molt maca! Una sopa ideal per aquest fred. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  15. Sóc incapaç de fer un brou amb tanta cosa però he de reconèixer que m'agrada molt el gust així que ja em podeu guardar una bona cassola, es que amb un plat no en tindria prou!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  16. Un plat boníssim i calentet perfecte per a aquests dies tan freds!
    petons

    ResponElimina
  17. Xiques, menuda recepta pa estos temps de fred, me encanta. Besets guapes!!

    ResponElimina
  18. Un plat molt complert, i ben calentó per aquestes dates, t'ha quedat molt bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Mmm quina bona pinta que fa aquest plat!!!! el cos agraeix aquestes bones dosis de verdures oi??

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  20. Hola guapa! T'he deixat un premi al meu blog! A veure si t'agrada!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  21. Ei, ara mateix em menjaria una escudella com aquesta. Entra tant bé! I repetiria, repetiria,...
    Nani

    ResponElimina
  22. Jo també em menjaria un bon plat d'escudella avui per dinar.
    Petons.

    ResponElimina