Aquest mes la proposta de Memòries d'una cuinera era la minestra. La minestra és un plat amb verdures variades, en el que normalment s'utilitzen les de temporada.
La paraula "minestra" prové de l'italià "minestrone" que és una sopa de verdures. Al llegir aquesta definició ens va venir al cap la nostra escudella barrejada, que de fet ja ve a ser una barreja de verdures.
Fer escudella no és pas difícil, el que si que ens cal és temps.
Primer de tot hem de fer el caldo.
Ingredients per a 6 persones:
- 1/2 pollastre
- 1 os de vedella
- 1 os de porc
- 1/2 pota de porc
- 1 os de pernil
- 250 gr de vedella en un tros
- 1 botifarra negra
- 4 pastanagues
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 nap
- 1 xirivia
- 1 fulla d'api
- 1/4 de col
- 2 patates
- aigua
- sal
Procediment:
H.s.a:
Pelem i trossegem les verdures.
H.s.a:
Pelem i trossegem les verdures.
Posem tots els ingredients en una olla gran, menys la botifarra que l'afegirem més tard.
Ho cobrim d'aigua, afegim sal i ho posem a foc mitjà fins que arrenqui el bull, llavors l'abaixarem al mínim. Deixarem que bulli com a mínim un parell d'hores. Si veiem que s'abaixa massa l'aigua n'afegirem una mica més.
Quan veiem que ha bullit prou el tastem i si cal rectifiquem de sal. Escorrem el caldo en una altra olla.
El bullit resultant ens el podem menjar o utilitzar-lo per a fer-ne croquetes, canalons,...
Ara que ja tenim el caldo anem a fer l'escudella barrejada.
Ingredients per a 4 persones:
- 1 litre de caldo o una mica més, segons lo caldós que ens agradi
- 2 cullerades soperes colmades de fideus grossos
- 1 cullerada d'arrós
- 1 patata petita
- 1 pastanaga del caldo
- 2 fulles de col
- 2 cullerades de cigrons
Procediment:
H.s.a:
Pelem i tallem la patata a quadradets. Descartem el tronxo de la col i tallem la fulla petita.
Posem el caldo en una olla a foc mitjà, quan bulli hi tirem tots els ingredients a la vegada.
Ho deixem bullir uns 10 minuts. Si cal, rectifiquem de sal.
Ho deixem bullir uns 10 minuts. Si cal, rectifiquem de sal.
Fota-li al memòries !!! jeje. Aquest plat té un pinta estupenda !!!
ResponEliminaI es que la nostra escudella barrejada es genial ... però aquesta te una pinta...
ResponEliminaPtns
Lourdes.
fantàstica recepta completa i recomfortant! ara me'n fotria un plat, imagina!petons
ResponEliminaQuina bona pinta! I amb fideus i tot! Les fotos són precioses, també.
ResponEliminaRiquísima escudella, te ha quedado fantástica.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Quin bon plat, deu estar boníssim.
ResponEliminaPetons.
Fantàstic article amb una genial descripció, molt ben documentat, una magnífica fotografia i que deu estar boníssim sense cap dubte! Enhorabona! Una fortíssima abraçada!!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAra amb la pluja I el fred es un plat ideal, a mes les fotos fan venir ganes d'estar a la taula a punt de menjar-lo! Petonets! Gemma.
ResponEliminaAmb el fred d'avui, aquests plats calents de cullera són els que vénen més de ust. Gustós, boníssim i ben sa!
ResponEliminaSon plats dels que no fallen mai ehh!!! I amb aquesta pluja i aquest fred que sembla ser que s'ha instalat a TGN entra genial un plat de sopa calenta!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
mmm, que bona, una olla barrejada de minestra!!! Ben mirat, l'olla baqrrejada sempre és de minestra, però amb cigrons i altres coses afegides , heheh
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Amb el dia que tenim un blon plat em menjaría, vé molt de gust.
ResponEliminaPetons.
Que buen plato para combatir el frio! Os ha quedado con una pinta increible, me esta entrando un hambre... Besos!
ResponEliminaAvui heu tret la vaixella dels diumenges, no??? és molt maca! Una sopa ideal per aquest fred. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaSóc incapaç de fer un brou amb tanta cosa però he de reconèixer que m'agrada molt el gust així que ja em podeu guardar una bona cassola, es que amb un plat no en tindria prou!;)
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Un plat boníssim i calentet perfecte per a aquests dies tan freds!
ResponEliminapetons
Xiques, menuda recepta pa estos temps de fred, me encanta. Besets guapes!!
ResponEliminaUn plat molt complert, i ben calentó per aquestes dates, t'ha quedat molt bo.
ResponEliminaUna abraçada
Mmm quina bona pinta que fa aquest plat!!!! el cos agraeix aquestes bones dosis de verdures oi??
ResponEliminaMolts petonets!!
Hola guapa! T'he deixat un premi al meu blog! A veure si t'agrada!
ResponEliminaMolts petonets!
Ei, ara mateix em menjaria una escudella com aquesta. Entra tant bé! I repetiria, repetiria,...
ResponEliminaNani
Jo també em menjaria un bon plat d'escudella avui per dinar.
ResponEliminaPetons.