"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 30 de novembre de 2012

Pastis de formatge amb melmelada



Sense cap mena de dubte us podem dir que és el millor pastís de formatge que hem menjat mai!! així que us animem fermament a que el proveu de fer perquè de ben segur que no us decebrà pas.
Es diu New York cheesecake, però la recepta original prové de la web de la BBC Goodfood, tot i que nosaltres l'hem agafat del blog Dos entre bambalinas. Ells la cobertura la fan amb xocolata, nosaltres no ens vam atrevir i hem utilitzat una melmelada de mores dels Fruits Saborosos.

Ingredients:
  • Un paquet de galetes, queda molt bones amb unes del tipus Digestive
  • 85 gr de mantega
  • 900 gr de formatge cremós, tipus Philadelphia
  • 200 ml de crème fraîche o un iogurt grec
  • 250 gr de sucre
  • 3 ous
  • 3 cullerades soperes de farina de rebosteria
  • 1 culleradeta de sucre avainillat
  • melmelada de mores

Preparació:
H.s.a.

Primer de tot traieu tots els ingredients de la nevera, ja que perquè ens surti tot perfecte lo ideal és que estiguin a temperatura ambient, així ens serà més fàcil barrejar tots els ingredients sense haver de batre més del compte.

Precalentem el forn a 200ºC.
Per a la base del pastís, triturarem el paquet de galetes, fonem la mantega al microones i les barregem bé. Per a triturar les galetes, sinó ho voleu fer amb el túrmix, també es poden posar en una bossa gran i anem fent cops amb un morter o similar. Amb aquesta mescla cobrirem la base d'un motlle de pastís desmotllable de 20 cm tot apretant bé perquè ens quedi el més uniforme possible. Reservem.

En un bol, batem el formatge cremós amb l'ajut d'unes varilles a poder ser elèctriques. 
Afegim el sucre, la crème fraîche o el iogurt, el sucre avainillat i la farina fins que ens quedi una crema llisa i sense grumolls.
Ara hem d'afegir els ous d'un en un, però sense batre massa, tant sols el just per tal que s'incorporin, per tal que no agafi massa aire ja que llavors se'ns inflaria i es trencaria.

Un cop tinguem la massa apunt, l'incorporem sobre la base de galetes que teníem reservada i la introduïm al forn. La fornejarem 10 minuts a 200 ºC i després 30 minuts a 90º.
Apaguem el forn i la deixem dintre fins que s'hagi refredat el forn a temperatura ambient. Lo ideal és deixar-la unes hores i no obrir gens la porta del forn ja que se'ns podria enfonsar.
Veureu quan la traieu del forn que no té massa consistència, però no patiu que es solidificarà amb el fred de la nevera.
Ho deixem reservat a la nevera.

Quan hagi solidificat podrem escampar la melmelada per sobre del pastís i la tornem a posar a la nevera.
Les melmelades que podem posar són tantes que potser acabaríem abans dient quines no podem posar. Encara que de fet, no sabem si n'hi ha alguna que no combini amb el sabor. Definitiu. Sense cap dubte. Totes les que hem provat ens han agradat, aquí hem escollit una melmelada de mores, pel contrast de sabor i de color. 


Allà a on hi hagi una bona melmelada quedarà saborosíssima i  més si en fiquem generosament pel damunt del pastís de formatge.
Aquest pastís és ideal fer-lo un dia abans de menjar, ja que el dia següent d'haver-lo fet està molt més bo.
Abans de servir el desmotllem i és el moment de gaudir d'aquest plaer de contrastos.


Ja està llest i preparat per menjar però sempre podem fer servir la imaginació i el podem seguir decorant per sobre de la melmelada de mores amb el que més ens agradi com poden ser unes cireretes confitades. Ens encanten.


Quin color més maco que té la melmelada de mores.  

Bon profit!!!


26 comentaris:

  1. que alt t'ha quedat!! xulissim! formula culinaria apuntada! ;-) petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si segueixes els pasos queda perfecte!
      Gràcies Roser!
      ptns!!

      Elimina
  2. Sóc fan de tots els pastissos de formatge!
    I si aquest el recomanes tant, serà qüestió de provar-lo ;)

    ResponElimina
  3. Quina pinta........ jo he fet alguna vegada un pastís de formatge al forn amb una textura molt cremosa però que va al bany maria i la veritat és que és un merder..... però aquest fa una fila estupenda!! L'hauré de provar perquè a casa ens encanta el formatge!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Neus!! et recomanem que el provis!
      a més de bó és q es molt senzill de fer, tant sols necessites temps!
      ptns!

      Elimina
  4. Podem venir a fer postres?? El pastís de formatge, en les cents de versions que exiteixen, ens encanta.
    Us ha quedat molt bé. Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. ostres mar...doncs ja no ens queda gens...
      a la próxima t'aviso!!jeje!
      ptns!!

      Elimina
  5. qué buena, me la tomaba ahora mismo...besos

    ResponElimina
  6. Mmmm té una pinta deliciosa! Segur que ja no en queda gens ;)

    Petonets!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'has equivocat Marta!!
      Va volar de seguida!
      ptns!!

      Elimina
  7. Boníssim! El pastís de formatge em té el cor robat. I amb aquestes fotos tan xules costa resistir-s'hi!!! Petons

    ResponElimina
  8. M'encanten els pastissos de formatge però hauré d'agafar un trosset del vostre perquè no en faig mai...
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs t'hauries d'animar a fer-lo!
      A part de tenir temps no és gens complicat!!
      ptns!!

      Elimina
  9. Quina pinta mes bona que te aquest pastis!!!!
    Un pt.
    Lourdes

    ResponElimina
  10. La tarta de formatge es el meu postre, sempre que vaig a un restaurante és lo que demano.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons si t'agraden els pastissos de formatge et recomanen que el provis!
      T'agradarà molt!
      ptns!

      Elimina
  11. Mmmmm...quina bona pinta! A mi que em xifla el dolç i aquest me'l menjaria tot!
    Teniu rao amb la melmelada, val la pena invertir en una bona per que es nota molt!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Neus, la melmelada és essencial!
      De ben segur que te'l menjaries tot, xq és un vici quan el proves!
      ptns!

      Elimina
  12. T'ha quedat boníssima! I ara de tornar-la a vore ací sols tinc gana de menjar aquest pastís. La veritat es que és una recepta molt encertada.

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a vosaltres per la recepta!!
      Desde que la vaig veure al vostre blog que no me la podia treure del cap fins que l'he feta! i no m'ha decepcionat gens!
      ptns!!

      Elimina