"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dissabte, 3 de novembre de 2012

Farcit d'ou



Ingredients per 6 farcits d'ou:
  • 6 ous de guatlla 
  • 1/4 de carn picada mixta 
  • sal i pebre
  • oli d'oliva per fregir 
  • pastanaga per acompanyar
  • farina
  • 1 ou pel arrebossat (opcional)
  • pa ratllat
Preparació:
H.s.a.
Primer bullim els ous de guatlla en un cassó amb aigua salada, quant estiguin cuits, uns 4-5 minuts és suficient,  els passem per aigua freda sota l'aixeta per aturar la cocció. Els pelem i deixem a part.

Llavors agafarem la carn picada (nosaltres hem utilitzat mixta; vedella i porc, però podem fer-ho amb la que ens agradi més) i la salpebrem al gust.
Hi ha l'opció de barrejar-hi una mica de pa ratllat amb la carn, nosaltres  n'hem posat una mica, una cullerada, per matar el gust a carn.

Cobrim completament l'ou pelat de guatlla, i fem que quedi ben compactat amb la carn fent una pilota. Posarem la quantitat de carn suficient, però no en posarem massa, perquè sinó ens costaria molt més de coure i ens podria quedar part de la carn crua a l'interior.

Llavors passem la pilota per la farina (amb un xic de sal) , després la passem per l'ou deixatat i finalment pel pa ratllat.


En una paella amb oli calent, hi afegim les pilotes de carn i les coem, hem d'anar amb compte d'anar-les girant per tal que es coguin bé. 
Quan estiguin dorades les traiem de l'oli i les posem sobre paper absorbent per tal de treure l'excés d'oli. 



I ja tenim el farcit d'ou preparat per sorprendre.
El que aparentment pot semblar una croqueta, al partir-la veiem que ohhhh, ...., hi ha un ou a dins.

Bon profit!



36 comentaris:

  1. mmmm què bo, una recepta ben completeta eh?

    petons i feliç setmana! :)

    ResponElimina
  2. original i deliciós! com a plat únic, amb una amanida, un sopar genial! petons

    ResponElimina
  3. No ho havia vist mai, molt original i a més, ha d'estar deliciós! Un sopar de diumenge perfecte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que és original i a més està boníssim!!
      ptns!!

      Elimina
  4. Quina bona idea, semblen unes croquetes gegants! I tenen una pinta fantàstica. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica gegants si que ho són!!!
      amb un parellet ja quedes més que tip!
      Sempre sorprenen! perque si no dius res, la gent li encanta el trobar un ouet petit a dins!
      Petons!!!

      Elimina
  5. Ostres jo també tinc esta recepta al bloc i és boníssima! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, si??
      ostres no l'haviem vist!! Ja hi farem una ullada doncs!
      ptns!!

      Elimina
  6. Quines croquetes més bones!!1 a casa segur que agradarien!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Teresa, ja saps que et toca!
      un dia els hi fas una sorpreseta i ja veuràs com al.lucinen quan les obrin!
      ptns!!

      Elimina
  7. Quines croquetes més bones!!1 a casa segur que agradarien!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones de debó!!!
      tot és qüestió de provar-ho, però tens quasi bé garantit que d'agradar,..., agradaran!!!

      Petons! i si ho proves ja ens ho diràs!

      Elimina
  8. Mmmmmm...què bones han de ser!! La presentació és molt xula!! Queda molt bé veure l'ou al mig!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. ostres! quin plat més complert!!! no he fet mai res similar. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dncs si, és un plat ben complert!! amb una amanideta ja tindrem el sopar llest!
      ptns!!

      Elimina
  10. És molt original, ho hauré de probar :D

    ResponElimina
  11. Quines croquetes més originals! No he menjat mai res de semblant, però sens dubte té bona pinta, ho intentaré ^^

    Petons :)

    ResponElimina
  12. Aquestes pilotes/croquetes sempre agraden molt... almenys a casa nostra!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Ja imagnio la sopresa de la gent en obrir la croqueta i trobar-se l'ou... Queden molt boniques! I també boníssimes!

    ResponElimina
  14. Ooh! Que booo!!

    M'agraden aquestes receptes que de per sí, ja són garantía, però que quant les obres, et trobes amb sorpresa extra!
    Ens veiem divendres!

    ResponElimina
  15. Hola Noies!! Em penso que tots estem fent el "cap gros" per tots els blogs per tenir-nos una mica controlats :), jeje.
    Aquestes mandonguilles amb sorpresa han de ser bonissimes!! Jo tinc a punt per publicar una cosa semblant :P
    Ens veiem divendres :)
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, tots hem anat mirant!
      Ei, doncs, a publicar el que tens preparat i així nosaltres podrem anar provant variacions, que a la cuina, tot és qüestió d'anar evolucionant e innovant!

      Petons!

      Elimina
  16. Eiiii!!! Un ou farcit al reves!!! Quina bona idea... me l'apunto!!!

    Salut.
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apunta! apunta! que no se t'oblidi! jejeje!

      Ja ens diràs que tal ha anat l'experiment!

      Petons i Saluts!

      Elimina
  17. Apa! Quina sorpresa!Ja li ensenyaré a fer a meva àvia perque tenen una pinta exquisita!
    M'agrada la combinació!

    Peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, així m'agrada!
      tu ensenyali a l'àvia! que segur que les farà boníssimes!
      I potser en coneix alguna versió diferenta i tot!

      Petons!

      Elimina
  18. Que pinta tenen!!!! i que bó!!!! tinc de fer-los. Un beset guapes i gràcies per visitar-me....

    ResponElimina
  19. Quines bones mandonguilles, tenen molt bona pinta.

    Petons.

    ResponElimina