"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 10 d’abril de 2012

La mona de pàsqua!


Hi ha diversos tipus de mones de pasqua. Amb melmelada de préssec o de maduixa, amb gemma o mantega pastissera, amb trufa xocolatada, amb o sense fruita confitada...Ufffff!!!! i moltes més combinacions possibles.

Nosaltres ens hem decidit per la nostre versió personalitzada això si, els tres ingredients que considerem indispensables i que MAI poden faltar en una mona de Pasqua són:




  • La Figura de Xocolata
  • Les Plomes de colorins
  • El mític "Pollet groc"



 

La Figura de Xocolata:


Per fer una figura de xocolata casolana necessitem un motllo, com més divertit millor. Nosaltres hem optat per aquest animalons.
Xocolata, qualsevol, la que més us agradi. Nosaltres com que som moooolt xocolateres, hem optat per una d'aquestes per fer fondue.


Posem els motllos sobre paper vegetal, no és indispensable, ho podem fer directament sobre el marbre, però ens costarà menys netejar el marbre després. I ja sabem la dita "No és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta".  I a la cuina això és molt important.
 

Ara ens toca fondre la xocolata, volem una textura semi líquida, no cal que estigui totalment líquida, perquè tardaria molt més a refredar-se i ens marxaria dels motllos.
Tenim varies opcions, o bé la posem uns segons al microones, sempre vigilant i anant-la remenant i remenat, perquè es fongui tota ella, ja que es va fonen a trossos. O bé la podem fondre al bany maria.


Un cop tinguem la xocolata fosa al motllo, deixem que es templi, i així es vagi solidificant. Si volem ho podem posar una estona al congelador per tal que acabi de solidificar més ràpid, nosaltres ho deixem uns 15 minuts, ja que també ens facilita el desmotllament.














La xocolata i els motllos!Uixx!!!
Quina pinta xocolata fosa!
Quin esquirolet més eixerit
Les plomes de colorins i el mític pollet groc ja els tenim preparats. Però quina filera que fan!!!!


Tota aquesta fauna coronarà una base de pastís! bé la versió que hem fet servir nosaltres és molt senzilla, a casa hi ha estat present tota la vida. Consisteix en barrejar tots els ingredients, posar-ho en una safata prèviament engreixada al forn a 180ºC i deixar-ho entre 30 - 45 minuts, fins que estigui cuit.
  • Iogurt (preferiblement de llimona) que ens servirà com a mesura.
  • 1 mesura d'oli
  • 2 mesures de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevadura "Royal"
  • 1 punta de sal
  • ratlladura de llimona
Quant tinguem el "coc" o pastís cuit, el deixem refredar, i després el tallem pel mig, per tal de farcir-lo.


Primer l'emborratxarem una micona amb un pinzell, nosaltres hem decidit posar-hi rom (hi ha qui hi posa cognac), tot seguit untem la melmelada que més ens agradi. Nosaltres en teníem de maduixa i aquesta és la que li hem posat. I tapem amb l'altre meitat del coc-pastís.
Ara ens toca preparar la crema.



Prepararem una crema pastissera (seguint les indicacions de "Cuinar és fàcil de la Montserrat Seguí" un llibre que podríem dir que ens va despertar un interés inicial pel món de la cuina, llibre base totalment recomanable, per la seva senzillesa, lo pràctic i útil que ens resulta.

Bé anem pels ingredients que necessitarem:
  • 1/2 litre llet
  • 4 rovells d'ou
  • un parell de cullerades de Maizena
  • 125 gr de sucre
  • un trosset de branca de vainilla
Posem els rovells d'ou amb el sucre, quan ho tinguem ben barrejat afegim la Maizena.
Escalfem la llet amb la branca de vainilla fins que bulli, llavors li traiem la branqueta i li afegim la barreja anterior. Ho tenim al foc anat remenant fins que arranqui el bull. Farà unes bombolles espeses. Ho traiem del foc i queda deixar-ho refredar, per poder posar-ho damunt del coc-pastís-mona.


Com la dolçor és un punt important, doncs a cremar la crema pastissera s'ha dit!!!!


Hi afegim ametlles torrades a la base del coc, i l'empolsem de coco a la part de dalt de les ametlles.
I ara ja sols ens queda ajuntar totes les peces:

La figureta del xocolata
Les plomes de colorins
El mític pollet groc
El coc-mona

Ah!!! i no oblideu que tot fillol quant va a buscar la mona al padrí/ina li ha de dir els vers!!!!
Que la tradició és la nostre tradició!!!!!



3 comentaris:

  1. Oi tan que hi sou a temps!!!!!! Qui es resisteix a una Mona tan deliciosa???? Us ha quedat molt xula!!!!
    Moltes gràcies per participar.
    Annie i Catieu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies noies!! Mireu si estava bona q no va arribar a Dilluns!!

      Elimina
  2. Boníssima! I les figures que heu escollit són molt divertides!! Petons

    ResponElimina