"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimecres, 15 d’agost del 2012

Cervesa amb picant!


Altrament dita per terres Mexicanes  com "Michelada"
Hi ha moltíssimes maneres i proporcions de preparar aquesta beguda. La veritat nosaltres hem optat per anar provant versions suaus  i anar augmentant la dosis de picant. I ja veureu és d'aquelles begudes que enganxen, i a poc a poc les vas assaborint molt més en cada nova preparació.
Però si us voleu acabar de convencer de que us agradarà, us proposem un joc! 
Heu de respondre "SI" a les tres condicions següents:
  1. T'agrada la cervesa?
  2. T'agrada el picant?
  3. Tens set?, no hi ha res més a dir. Ets un ferm candidat a provar-la i a que t'agradi.

Ingredients:
  • Cervesa suau "ben fresqueta"
  • el suc d' una llima
  • Sal
  • Salsa Tabasco
  • Salsa anglesa tipus Worcestershire
  • Salsa Maggi (podem preparar-ho sense aquesta salsa)




Preparació
H.s.a.



Primer en un got llarg per cervesa, nosaltres normalment el tenim fresquet a la nevera o el posem al congelador uns minuts.
Agafem el got que tinguem a mà, el girem cap per vall i mullem amb aigua, o per donar-li més sabor amb suc de la llima el coll del got. Llavors suquem el got en sal, d'aquesta manera ens quedarà la sal enganxada molt fàcilment.

Amb compte a l'hora de tirar tots els ingredients dins del got, per no fer caure la sal hi afegim el suc de la llima.
Un pessic de sal.
I ara ve tot el món de les salses. L'ordre realment no és important. La quantitat de cada salsa nosaltres recomanem per els no iniciats en picant, que siguin prudents, ara bé els valents o valentes amb esperit aventurer, doncs, ..., a assumir el risc.
Nosaltres vam començar amb 10 gotes de salsa tabasco, 10 gotes de salsa anglesa i 5 de Salsa concentrat maggi. I sempre hem fet aquesta proporció, sols hem incrementat les gotes, la següent va ser 15 Tabasco:15 anglesa: 7 Maggi. 20:20:10 i anar pujant. Que per això som ben valentes!

Quant haguem posat totes les salses, intentem remenar-les amb compte.
Llavors hem de posar la cervesa a poc a poc. La cervesa ha de ser suau, fer-ho amb una negra o amb una molt de cos, emmascararà el sabor i podrem fer una barreja que no sigui del tot agraciada.
Al abocar la cervesa aneu amb compte que no faci massa escuma i  de no llençar la sal. I així fins arribar a dalt del got.
Ja sabeu que la cervesa s'ha de beure fresca i aquesta no és cap excepció.
Això sí la primera impressió d'explosió de sabor picant a la boca és indescriptible, però es continua bevent i alhora que es va bevent, vas buscant la sal per beure amb la cervesa i trobar el picant. 

Ja tenim la "Michelada" ben fresqueta i preparada per ésser degustada.




Us animem a provar-la!




Si aneu a Mèxic, i voleu una cervesa allà hi han molts llocs que a la cervesa també li diuen "Chela". I segons diuen d'una Chela helada, va passar a dir-se Michelada. És a dir esteu demanat una cervesa fresca.

6 comentaris:

  1. Ohhhh!!!! Jo ja responc no a la primera pregunta!!! Però em reservo la recepta per algú altre que tinc a casa que hauria respòs si a totes.
    Petons

    ResponElimina
  2. doncs no m'agrada massa la cervessa, només una clara de tant en tant! però aquesta proposta ha de ser la omba!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les clares són més suaus, aquí en diem "xampú" quan barregem la cervesa amb llimonada!
      ptns!!

      Elimina
  3. Caram, quina recepta mes original i sorprenent...
    S´haura de provar perque no imagino el gust que fara, je je je...

    ResponElimina
  4. S'ha de provar, perquè és inimaginable!
    jeje!
    ptns!!

    ResponElimina