"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dissabte, 15 de setembre del 2012

Palmeretes amb crema de xocolata




Després de la parada per vacances tornem a arrencar amb el blog! I que millor que començar amb la Recepta del 15, que aquest mes va de xocolata!! No us podeu perdre l'índex!!


Ingredients:

  • Una massa de pasta de full preparada.
  • crema de xocolata amb avellanes.
  • 25 gr d'avellanes torrades picades.
  • 10 gr de sucre glaç.
  • un xic de farina.
  • una mica de mantega per untar.
  • Opcional: cobertura de xocolata per recobrir la meitat de les palmeretes.

Preparació:

H.s.a.

Empolsinarem amb farina el marbre, desenrotllarem la pasta de full i l'estendrem a sobre del marbre empolsinat per evitar que s'hi enganxi.

Precalentarem el forn a uns 200ºC. Untem la safata del forn amb una mica de mantega.

Si aconseguim posar la pasta en forma rectangular millor, ho podem aconseguir amb el corró, encara que no és indispensable.

Llavors amb l'ajuda d'una espàtula untem amb la crema de xocolata la pasta de full i per sobre escampem les avellanes torrades picades.


                             


Ara hem d'enroscar un dels cantons cap al mig fins a la meitat de  la pasta i després l'altre cantó fins a tocar l'altre meitat enrotllada.

Per tal d'unir les dues meitat, i per tal que s'enganxin posem una mica d'aigua amb un pinzell per on es toquen les dues parts enrotllades.

Amb un ganivet anem tallant el rotllo de pasta de full farcit de xocolata com en llesques, ho posem sobre la safata i les aplanem una mica ajudant-nos per aixafar-ho amb una espàtula.

Empolsem amb el sucre de llustre les palmeretes.
Posem al forn la safata i ho deixem uns 10-15 minuts, anem controlant que es dorin. Vigilem el forn i quan estigui a la meitat de la cocció girem les palmeretes i deixem que es dorin de l'altre cantó.

Les traiem del forn i les posem sobre una reixeta metàlica perquè sens refredin.


                        

Ja les tenim preparades i llestes per menjar, si tenim més ganes de xocolata podem submergir la meitat de les palmeretes ja fredes en cobertura de xocolata i deixar que solidifiqui.
I ja les tenim llestes per poder menjar en qualsevol moment per esmorzar, per berenar o per picar quan ens delim per alguna coseta ben dolça de xocolata.




12 comentaris:

  1. Un clàssic deliciós!!! A casa ens agraden molt i en fem sovint però la veritat és que de xocolata mai. Ho haurem de provar.
    Ptns

    ResponElimina
  2. Benvinguda de nou!
    M'encanta la idea, he fet palmeres de pasta de full però mai les he farcit de xocolata. Ho provaré ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!
      doncs si t'agrada la xocolata encara t'agradaran més!!

      Elimina
  3. Quina delicia!!! Són tan facils i bones... petons

    ResponElimina
  4. N'he fet de xocolata però sense posar trossos d'avellanes, m'ho apunto per la propera.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com més enriquida sigui la recepta, més bona!!
      Que es noti que som del Camp de Tarragona i hem de promocionar l'avellana!!jeje!!
      petons!!

      Elimina
  5. Són una delícia les palmeretes, tan fàcils i resultones! Genials!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Respostes
    1. Muchas gracias por el comentario! no conociamos vuestro blog, pero despues de visitarlo deciros que nos ha gustado mucho!!
      Recetas muy ineteresantes y las fotos muy xulas!
      Nos seguimos!
      bs!!

      Elimina