"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 24 de setembre del 2012

Papillota de lluç amb gambetes

 

Aquesta recepta es basa en una recepta de la Mireia Carbó. És molt senzilla però de resultat espectacular i particularment saludable. Feu una ullada a l'apunt nutricional i us acabareu de convencer!!

Ingredients: 

  • 4 racions de lluç en supremes
  • 16 gambetes pelades
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 1 albergínia
  • 8 xampinyons
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • paper d'alumini
  • Rajolí de vi blanc

Preparació:
H.s.a:
     
Per començar pelem i rentem les pastanagues i l'albergínia. Les tallem a bastonets finets (una mica més grans que una "Juliana"). 
Ara fem el mateix amb el porro, però el tallem a rodantxetes. 
Netegem bé els xampinyons i els tallem a làmines fines.

Mentrestant escalfem el forn a 200º amb l'escalfor de dalt i baix, volem que es cogui homogéniament. 
 
Tallem 4 peces de paper d'alumini per poder embolcallar les verdures i el peix. 
Al mig de cada peça de paper fem un llit amb la pastanaga i el porro. 

  

A sobre hi col.loquem la suprema de lluç salpebrada, els bastonets d'albergínia , unes làmines de xampinyons i 4 gambetes, per aquest ordre.

 


Ho salem tot i hi afegim un raig d'un bon oli d'oliva i un rajolí de vi blanc.


Tanquem els 4 paquets intentant que no ens quedi cap obertura. No volem pas perdre gens del vapor de la cocció.



Posem els paquets sobre la safata del forn i els coem durant 15 minuts. Veurem com se'ns van inflant com un globus.



A l'hora de treure'ls de forn, com sempre amb compte que crema.

Un cop passat el temps, el servim ràpidament i ens deixem impregnar per l'aroma que es desprèn al obrir el paquet. Quin aroma!!! quina delícia!!!, ja podem començar a salivar, que amb la bona pinta que fa, al plat massa temps no hi durarà.


Apunt nutricional:
 
Amb la cocció a la papillota els aliments mantenen millor la humitat, resultant sucosos, tendres i molt gustosos. És una cocció molt sana i lleugera, ja que els aliments es couen amb el seu propi suc i el vapor que desprenen. Si incorporem espècies també queden potenciades ja que no es poden volatilitzar.
 
Hem d'intentar que tots els ingredients que utilitzem siguin de la mateixa mida i que necessitin el mateix temps de cocció. Per tal que es coguin tots per igual.

Es recomanable utilitzar productes que necessitin poc temps de cocció, com ara verdures, peixos o carns toves. Es important tancar bé el paquet i no obrir-lo en cap moment per tal de no deixar escapar els sucs i aromes.

14 comentaris:

  1. M'encanten les papillotes, jo el salmó sempre el faig així i m'estalvio la pudor que fa a la planxa ;)
    Amb les gambetes i les verdures ha de quedar molt gustós i molt sa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també ens agraden molt! molt bona idea lo del salmó!!

      Elimina
  2. Aquesta la tinc que provar!! A començar la dieta després dels gelats!jejeje Petons

    ResponElimina
  3. Jo en preparo sovint de peix a la papillote. Hi afegiré les gambetes la propera... pinta deliciós!!!!
    petons

    ResponElimina
  4. Gràcies!! segur q t'encanta amb les gambes!!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Això si que és sà...fa molt bona pinta, ho provarem. Petons. Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montseeee!! moltes gràcies pel comentari!!
      Ja m'explicaràs quan ho provis doncs!! segur que t'encanta!!
      Petunets!!

      Elimina
  6. Tens un regalet al meu bloc! Petons!
    http://www.trossetsdecuina.cat/2012/09/mini-amanides-amb-plat-de-parmesa-i-11.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Cinta!! això si que és una sorpresa!!
      No cal que et digui que és el 1r premi que rebem, així que ni et pots imaginar la il.lusió que ens arriba a fer!!
      Moltíssimes gràcies!!
      Petons!!

      Elimina
  7. Ja ho tinc al forn!!
    Es faran llargs aquests 15 min...

    Quina gana mmmmmmmmm

    ResponElimina
  8. Em va agradar molt!
    Queda molt gustós el peix, ho vaig fer amb bacallà que és sosillo però així va quedar molt bo.

    ResponElimina
  9. Ostres amb bacallà també ha d'estar boníssim!!
    m'alegro que us hagi agradat tant!!

    ResponElimina