"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimecres, 12 de desembre del 2012

Nigiris fets a casa!


Seguint amb la mateixa filosofia i estil de quan vàrem preparar el Sushi Casolà, hem volgut preparar els nigiris, per tal que anem coneixent aquest impresionant món que és la cultura i cuina japonesa.

Ingredients, per a 4 nigiris:

  • arrós
  • 4 llagostins pelats cuits
  • salsa de soja

Procediment:
H.s.a,

La preparació de l'arrós és exactament igual que el que varem preparar pel Sushi Casolà. Podem anar avançant, preparant l'arrós per ficar-lo al foc, i mentre es fa l'arrós anem preparant els llagostins. 

Una manera força fàcil  per tenir uns llagostins cuits i ben estirats, nosaltres ho fem com us varem comentar en la recepta de la Tempura de llagostins (senzillament els hem d’atravessar amb un bastonet des de la cua fins al cap). Posar-los en un cassó amb aigua bullint i sal i els courem durant uns 2 minuts.   Una vegada tinguem els llagostins pelats però això si, amb la cua intacta, els tallarem per la meitat com si fos un llibret,  però no ho tallem del tot, de manera que els poguem obrir i quedin com us ensenyem a la foto. Oi que queden ben macos, amb unes ganes que t'entren de menjar-los de seguida!!??.


Bé, quan ja tenim els llagostins preparats  i l'arrós a punt. Doncs amb les mans i a fer feina, mai tant ben dit.

En un bol recordem-nos de tenir aigua, per anar mullant-nos les mans, ens serà més fàcil treballar l'arrós.

Agafem una mena de croqueta d'arrós, la compactem una mica, perquè sinó se'ns desfarà, no les farem massa grosses, pensem que ens les menjarem d'una queixalada, hi posem una mica de Wassabi (això sempre al gust), i a sobre el llagostí obert.

I ara ve la part, en que amb els dos dits de l'altre mà en que tenim la croqueta d'arrós subjecta, amb l' índex i el cor, pressionem una mica damunt del llagostí, fent una mica de força però no massa. Comencem amb els dits junt i anem obrint els dits com si volguéssim donar-li la volta a la "croquetilla". Això ho fem unes quantes vegades. Ens serveix per compactar-ho una mica.

I ja tenim els nigiris fets a casa, preparats! Tant sols ens queda preparar la salsa de soja i a disfrutar-los!!

Bon profit!!!



9 comentaris:

  1. Mira que de makis n'he fet un munt de vegades, però mai m'he atrevist amb els nigiris!! Veig que t'han quedat tan bé que potser m'hi animo i tot! he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure si t'animes doncs Marina! La cuina japonesa sempre fa una miqueta de por , però a la que t'hi poses veus que no n'hi havia per tant!
      ptns!

      Elimina
  2. He de confessar que també em fa por la cuina japonesa. La veia molt difícil i complicada, però veient aquesta recepta m'he animat molt ^^
    No sembla tan complicat com pensava i amb el que ens agrada el sushi, de ben segur que treurem temps d'on sigui per preparar-ho algun dia!
    Moltes gràcies per la recepta :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  3. Desconec totalment el vocabulari de la cuina japonesa!!!..però veient les vostres entrades, aconseguireu que em sigui familiar....Ho expliqueu tan bé!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Una molt bona recepta. No sóc gaire de la cuina japonesa, però mica en mica ens hi adinserem...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  5. que bons, els de salmó i els de gamba els millors! m'encantaa la cuina japonesa! petons

    ResponElimina
  6. La cuina japonesa és un dels meus grans pendents. A veure si amb les vostres dues entrades m'animo a provar-la!

    ResponElimina
  7. Sushi he fet, però els nigiri encara no, em va bé aquesta entrada.
    Petons.

    ResponElimina