"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 23 d’abril del 2013

Coca de recapte per Sant Jordi


El dia de Sant Jordi, és un dels nostres dies preferits. Ens encanta embriagar-nos amb l'olor de les roses mentre passegem per la Rambla tot recorrent les paradetes de llibres. 
Per als catalans, avui és el nostre dia dels Enamorats. La tradició diu que el noi ha de regalar una rosa a la noia i la noia l'ha de correspondre amb un llibre.
Per tots aquests motius, des del nostre blog avui li hem volgut fer el nostre petit homenatge amb aquesta coca de recapte d'albergínia i pebrot, simbolitzant les 4 barres de la senyera.

Ingredients per a 2 coques:
  • 500 gr de farina de força
  • 250 gr d'aigua
  • 50 gr d'oli
  • 15 gr de llevat fresc
  • un pessic de sal
  • oli per regar la coca
  • Per guarnir: albergínia, pebrots, ceba, bolets, carabassó,...

Procediment:
H.s.a:

La massa és molt facileta de fer i queda molt cruixent i bona, però si us fa mandra, la podeu substituir per una massa brisa o de pizza.
Pel guarnit hem utilitzat albergínies i pebrots escalivats. Heu de tenir la precaució de posar-los un ratet en un escorredor amb una mica de sal per tal que treguin l'aigua i així evitarem que se'ns estovi la massa de la coca. 

En un bol posem la farina, junt amb una mica de sal. Afegirem el llevat tot desfent-lo entre la farina i barregem una mica.
 Un cop tenim tots els ingredients sòlids, farem com una mena de volcà a la farina i hi afegirem l'aigua de mica en mica mentre anem amassant. Un cop tinguem l'aigua ben integrada serà el torn de l'oli, el qual també afegirem de mica en mica sense parar d'amassar.

Quan ho tinguem ben amassat deixarem fermentar la massa tapada durant una hora, o bé, la podem guardar a la nevera tapada amb un drap o amb paper de film fins el dia següent.
Un cop transcorregut el temps, si ho teníem a la nevera deixem un ratet que s'atemperi, i dividim la massa en 2 boles que deixarem tapades entre 60 i 90 minuts fins que veiem que ens han doblat el volum.
Mentre, preescalfem el forn a 220º amb la mateixa potència a dalt i a baix.

Untem la superfície de treball amb oli i procedirem a estendre la massa amb l'ajut d'un corró fins que ens quedi del grossor i la forma que més ens agradi. Traslladem la massa sobre una safata de forn coberta amb paper de forn per tal que no se'ns enganxi.
Pessiguem les vores perquè ens quedin una mica més altes i aguantin millor el farcit.
Pintem la massa amb una mica d'oli i la introduïm al forn durant 2 minuts. Passat aquest temps, la tornem a pintar amb una mica d'oli i la deixem 2 minuts més. Això ho fem perquè la massa ens quedi ben cruixent i no se'ns estovi tant facilment al afegir-hi el guarniment.


La treiem del forn, i ara serà el moment d'afegir-hi les albergínies i els pebrots, reguem amb una mica d'oli i la tornem a introduir al forn, baixant la temperatura a 200º.
La tindrem uns 30 minuts al forn, però com sempre caldrà que la vigileu, ja que segons el forn aquest temps pot variar. Quan veieu que les vores i la part de sota comencen a estar torradetes la treiem del forn, la reguem amb una mica més d'oli i la deixem refredar sobre una reixeta.
Esperem que gaudiu molt amb la nostra coca i que disfruteu molt del Sant Jordi!!
Bon profit!!


26 comentaris:

  1. fantastica recepta, no podia ser millor! petons i feliç diada!

    ResponElimina
  2. Preciosa i boníssima. Un sopar de sant jordi perfecte! petons i bon sant jordi!

    ResponElimina
  3. Visca Sant Jordi!! I visca les coques de recapte i aquestes receptes tan bones que ens anima a fer!! Petons

    ResponElimina
  4. Aquesta coca no pot faltar en un dia com avui, ha quedat molt bé!

    Feliç diada de Sant Jordi, petons!

    ResponElimina
  5. Uuaauuu t'ha quedat bonissima segur, té una pinta.... Feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  6. Molt bona i adient per un dia com avui!!! Us ha quedat fantàstica!! Feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  7. La coca amb recapte és molt bona i la presentació per Sant Jordi molt addient.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Una molt bona manera de celebrar Sant Jordi. Que no perdem les ganes de tirar endavant. Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  9. Quina súpercoca de Sant Jordi!!! Ha de ser deliciosa......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Una coca molt bona i aprofitant el dia quatribarrada.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Totalment d'acord, és un dels dies més macos.
    Bona pensada.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  12. T'ha quedat molt xula, i molt bona amb aquestes verdures.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Doncs si, s'hi addiu molt :) té una pinta espectacular!
    Marta

    ResponElimina
  14. I'm amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that'ѕ
    еqually eԁucative anԁ amusing,
    and ωithout a dοubt, you've hit the nail on the head. The issue is something not enough men and women are speaking intelligently about. Now i'm νery
    happy I stumbled across thіs in my hunt for somethіng regаrding this.


    Vіsit mу website; pay as you go car insurance

    ResponElimina
  15. Quina coca de Sant Jordi més bona!! Haurien d'"institucionalirzar-la" com el pa de Sant Jordi i les roses!! Petonets!

    ResponElimina
  16. Theгe's usually a new problem waiting to be solved. Never done eh.

    Here is my web-site ... fast cash loans for people with bad credit

    ResponElimina
  17. Al meu bloc teniu un detallet. Ja podeu recollir-lo....

    ResponElimina
  18. I wish this ωaѕ on androіd.
    .. howeveг if it did I woulԁ pгobably just write stuff like this all day
    and get little dοne...

    Feel freе to visit my website: long term cash advance Loans

    ResponElimina
  19. Al nostre blog també hi teniu un regalet.

    ResponElimina
  20. Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés

    http://concursorecetas.esacua.com

    Saludos

    ResponElimina
  21. Teniu un premi al meu blog. Passeu a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2013/07/premi-kreativ-blogger_29.html

    Petonets!

    ResponElimina
  22. Hola nenes,
    Heu deixat dormir el blog? De tant en tant passo i no publiqueu. Us volia dir que fem una trobada el 22 de febrer, per si voleu venir. Aviat tancaré les inscripcions.
    Una abraçada,
    Nanihttp://lacuinavioleta.blogspot.com.es/p/open.html

    ResponElimina
  23. Carall quina pinta mes bona, vivint al estranger les trobo a faltar les coques.
    Una abraçada.

    ResponElimina