"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dijous, 28 de juny de 2012

Flam de mel i mató amb coulis de fruites del bosc



El mató ens encanta!!! i aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposaven una recepta amb mató. Quan ho vam llegir ens vam alegrar molt. 
Sempre l'hem menjat com a "mel i mató" i aquí venia la part una mica més difícil... a veure... que podíem fer amb mató,..., mató,..., mató,..., que fos una mica original, diferent i alhora bo!... I llavors em va venir al cap que fa un temps la meva àvia em va deixar tastar uns flams de mató de la Formatgeria de La Pobla de Montornès i em van encantar. Així que em vaig proposar intentar-los de fer, i després d'unes quantes proves aquí teniu el resultat!!!

Enlloc de la típica mel, l'hem acompanyat d'un coulis de fruites del bosc que li donarà un toc de color i alhora ens refrescarà.

Flam de mel i mató

Ingredients:

  • 125 gr de mató
  • 200 gr de nata líquida
  • 75 gr de mel
  • 200 gr de llet
  • 1 sobre de cuajada
  • 1 tireta de pell de llimona
  • Mitja branca de canyella

Preparació:

H.s.a:


Posem en un cassó al foc el mató, la nata líquida, la mel, la tira de llimona, la canyella i la llet tot reservant-ne uns 50 ml.

Mentres amb la llet reservada desfem el sobre de cuajada amb molta cura perquè no ens quedin grumolls.

Quan la barreja del cassó bulli, l'apartem del foc, en traiem la pell de llimona i la canyella. Hi afegim la cuajada, abaixem el foc i el tornem a posar. Anem remenant fins que veiem que comencin a fer-se bombolletes.

Parem el foc, ho aboquem als motlles i ho deixem a la nevera per tal que qualli almenys unes 2-3 hores.


Coulis de fruites del bosc

Ingredients:
  • 300 gr de fruites del bosc congelades
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr d'aigua mineral

Preparació:

H.s.a

Posem tots els ingredients en una paella fonda o un cassó a foc lent i anem remenant fins que el sucre se'ns desfaci, se'ns espesseixi i ho triturem al túrmix.
Sinó us agrada trobar-hi llavors, abans no estigui massa espès, ho tritureu al túrmix i ho coleu.



Servir per sobre del flam.





Apunt nutricional:

El mató s'obté fent bullir la llet i coagulant-la, habitualment amb herba-col, quall o suc de llimona.
Al provenir del sèrum de la llet és ric en proteïnes i baix en greixos, per tant, el mató es recomana en dietes baixes en greixos i colesterol i en dietes de fàcil digestió.
En quant a les proteïnes, quadruplica les de la llet i a més són de major biològic.
També és ric en calci, fosfor i potassi, a més d'àcid fólic, vitamina B12, B1 i B2.






8 comentaris:

  1. He fet algun flam molt semblant però amb formate fresc tipus brugos. Amb mató i la mel encara ha de ser més bo!
    I acompanyat del coulís, sensacional!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suposo que ha de tenir un gust similar, però amb la mel i el mató potser queda més dolcet!

      Elimina
  2. quin flam més maco!!! fa molt de goig. molts petonets i gràcies per participar

    ResponElimina
  3. Aquest flam i el seu coulis té molt bona pinta! Us ha quedat molt bé!
    Marta

    ResponElimina
  4. Que bo!!! I la presetnació molt bonica, m'encanta!!!
    Petonets

    ResponElimina