"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dissabte, 7 de juliol de 2012

Pastís de xocolata amb secret de carbassó




El pastís de xocolata sempre ens ha agradat, no descobrirem res de nou, el que si que ens va sorprendre era que també es pot fer amb carbassó. I ens vam dir, doncs, anem a provar-ho! I renoi! que n'és de bo.


Ingredients:

- 250gr farina
- 60gr cacau en pols
- 1 culleradeta de postre de bicarbonat sòdic
- 1/2 culleradeta de postre llevat sobre vermell ("Royal")
- 1/2  culleradeta de postre de sal
- 175 gr de sucre moreno
- 125 gr de mantequilla (millor sense sal)
- 1 culleradeta de extracte pols vainilla
- 1 culleradeta de postre de cafè instantani o be 2 cullerades de cafè (del bo) refredat
- 3 ous
- 350 gr carbassó (1 carbassó grandet)
- 150gr de xocolata amarg tallat a trossos.
- Sucre 
- Cobertura de xocolata

Preparació:
H.s.a.
Primer de tot posarem a calentar el forn a uns 180ºC.
Per a posar la barreja final utilitzarem un motllo d'uns 24 cm amb la forma que vulgueu però que s'obri i sigui fàcil de desmotllar.
Ara ve la part de barrejar els ingredients ho farem en 3 bols diferents de mida grossa, a veure si us ho sabem explicar bé, perquè amb tants de bols us podem ben embolicar!!


- En un primer bol barrejarem la farina, el cacau en pols, el bicarbonat, el llevat royal i la sal.

- En un segon bol posarem el sucre i la mantequilla i ho amalgamarem bé. Després afegirem la vainilla, el cafè i els ous, barrejant-ho bé.


- En un tercer bol posarem el carbassó, que haurem prèviament rentat bé i ratllat amb pell i tot, els trossos de xocolata i 1/3 part de la barreja de farina del primer bol.

- La resta de la barreja de la farina (bol1) ho afegirem al  (bol 2).

Ara ja només ens queda el (bol 2) i el (bol 3). Ja ha passat la pitjor part.
                                                                                                           
La barreja del carbassó (bol 3) afegirem a la barreja de mantega (bol 2), i amb una espatula ho mesclem només una mica -no massa- tant sols perquè quedi barrejat. 

Aleshores ho ficarem tot dins el motllo.

Ho deixarem al forn durant uns 40 - 50 minuts.

Provarem punxant el centre del pastís amb un ganivet o punxó i quan surti net, vol dir que ja el podem treure del forn.

Ho traiem del forn i ho deixem refredar uns 10 minuts abans de desmotllar-ho.



Podem posar-li sucre de llustre per sobre o bé podem cobrir amb cobertura de xocolata segons els desitjos de xocolata que tinguem... 




I a disfrutar del pastís de xocolata amb un ingredient secret com el carbassó! que sinó ho dieu és impossible endevinar-ho, però hi és i queda boníssim.

I sinó feu la prova! Ja ens direu si algú és capaç d'encertar l'ingredient secret!!


2 comentaris:

  1. No se m'hagués acudit mai que el carbassó hi quedaria bo, però té una pinta fantàstica. El vull tastar!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'hem de confessar que a nosaltres també ens va soprendre molt!!

      Elimina