"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 16 de juliol de 2012

Gelat de cireres



Les cireres; una fruita que acostuma a agradar a tothom i alhora molt versàtil a la cuina. Aquest mes la recepta del 15 anava de cireres i amb aquesta caloreta!, que pot venir més de gust, que un gelat ben fresquet de postres!!! 
Nosaltres, com suposem la majoria de vosaltres, no tenim geladora així que tindrem una mica més de feina a remenar-lo, però el resultat final és ben satisfactori!. És important anar-ho remenant perquè no se'ns formin cristalls de gel.

Ingredients:

  • 500 + 100 gr de cireres sense pinyol      
  • 25 + 75 gr sucre
  • 500 gr nata per muntar

Preparació:

H.s.a:

Primer haurem de treure els pinyols de les cireres. Aquesta és la part més lenta i pesada...
Un consell us donem .... Millor si ho feu amb guants, així evitareu que us quedin els dits i ungles vermells. I aneu amb compte amb les taques de cirera, perquè costen molt de treure!!

Reservem uns 100 gr de cireres.
Agafem els 500 gr, els posem en un cassó amb els 25 gr de sucre i els coem 15 minuts a foc lent. Veure-ho com de seguida les cireres deixen anar suc i es fon amb el sucre. Remenem una mica i passat els 15 minuts, ho retirem del foc i ho deixem refredar a la nevera per tal que vagi tot més ràpid.


Mentre esperem que es refredi anem muntant la nata amb unes varilles elèctriques o manualment. Perquè se'ns monti bé la nata, l'hem de tenir ben freda la nevera i hem d'afegir els 75 gr de sucre de mica en mica. 

Els 100gr de cireres que hem reservat anem tallant ben petitetes i si volem les podem empolsinar amb una mica de sucre.

Ara toca ajuntar-ho tot.


Amb molt de compte començarem a barrejar amb una espàtula de goma. Anem afegint el triturat de cireres que teníem refredant-se amb la nata muntada.
L'anem incorporant amb moviments de baix a dalt.




Incorporem les cireres tallades, perquè així trobarem trossets sencer de cireres dins el gelat.
Un cop tot ben integrat i homogeni ho deixem en un recipient apte per a ésser congelat.



Passat unes dues hores, ho traiem del congelador i ho remenem bé, amb una forquilla o varilla manual.
Aquesta operació l'hauríem de repetir una o dues vegades més.






I ara ja sols queda servir-ho i refrescar-nos amb aquest deliciós gelat casolà de cireres.




Apunt nutricional:

La cirera com gairebé totes les fruites és rica en fructosa, però el seu aport calòric és moderat.


Tenen propietats diürètiques i depuratives. Així com antioxidants, degut als flavonoides (antocians) i polifenols (àcid el·làgic), causants d'aquest color vermellós tant característic. És rica en fibra, i per tant ens ajudarà a millorar el trànsit intestinal.


Conté vitamina A i C. I minerals com el ferro, potassi, magnesi i calci. El potassi es necessari per la generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal e intervé en l'equilibri dins i fora de la cèl·lula. Per això l'activitat diurética, ens pot anar bé per a pacients amb hiperuricèmia, hipertensió arterial o retenció de líquids.

I també cal tenir present que ajuda al creixement dels nens i al bon desenvolupament del sistema immunitari. Vaja!!!, que n'hem de menjar moltíssimes per totes aquestes propietats que tenen i  estan boníssimes.

12 comentaris:

  1. quin color més maco!!!!! ha d'estar boníssim ;)

    ResponElimina
  2. Qué bueno. Cuantas formas distintas de hacer un helado. Es verdad, el color es increíble.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sii, es muy curioso el mundo de los helados!! y el resultado normalmente es sorprendentemente bueno!

      Elimina
  3. Boníssim! Jo ja l'he provat! Animeu-vos tots!

    ResponElimina
  4. Què bo!! m'agrada tant el gelat com l'apunt nutricional que heu fet! Gràcies Marta

    ResponElimina
  5. Quina pinta! I amb aquesta calor que fa, quines ganes de menjar-me' una mica!
    Marta

    ResponElimina
  6. Mare meva, com pot ser que no us passés a comentar? Si ja havia vist la vostra super recepta! Porto un cacau! jejeje
    Moltes gràcies per participar, tçe una pinta excel·lent!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!!no pateixis!! això és bona senyal!! q la recepta del 15 és un èxit!!
      Ptns!!

      Elimina