"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimecres, 27 de juny del 2012

Pasta amb gules i trompetes de la mort


Avui us presentem un plat de pasta senzill, per aquells dies que no tenim gaire temps i hem d'apanyar un dinar.
Nosaltres l'hem fet amb trompetes de la mort deshidratades, però ho podríeu fer amb qualsevol altre bolet.

Ingredients:
  • 20 gr de trompetes de la mort deshidratades
  • 2 grans d'all
  • 2 trossets de bitxo
  • 100 gr de gules
  • 250 gr de pasta
  • 4 ous
  • llet per hidratar els bolets
  • oli
  • sal

Preparació:

H.s.a:

Hidratem les trompetes de la mort en un bol cobertes de llet.

Bullim la pasta en una olla amb aigua i sal.

Tallem un all ben petitet i el sofregim amb una mica d'oli en una cassola junt amb el bitxo.


Quan estigui enrossit hi llencem les trompetes junt amb la llet.




Deixem que la llet es redueixi una mica i hi afegim les gules. 





Ara ja posem la pasta cuita i escorreguda.

En un bol batem els ous i els afegim a la pasta. Remenem bé per tal que se'ns vagi quallant l'ou i ja ho tenim!!

Podem servir guarnint-la amb un ou de guatlla per sobre.

Apunt nutricional

Tornem a tenir un plat equilibrat, ja que l'ou ens aportarà proteïna i la pasta hidrats de carboni d'absorció lenta.
Es recomana menjar hidrats de carboni d'absorció lenta uns tres cops a la setmana, incloent almenys un dia de pasta, entre aliments com l'arròs, les llegums o els cereals.

Tot i que s'acostuma a tenir la idea que la pasta engreixa i no se'n pot menjar gaire. Tant sols ens aporta unes 370 Kcal (1550 kJ) per 100 grams. Més que amb la pasta, amb el que s'ha d'anar amb compte és amb que l'acompanyem, ja que normalment ho fem amb aliments greixosos com salses i formatges.
En aquest cas, l'ou és un bon acompanyant, però també ho seria si l'acompanyéssim amb verdures, carn o amanida.

2 comentaris:

  1. CARAM QUINA DESCOBERTA MÉS BONA!, un bloc magnífic!, les fotos són precioses, i amb el teu permís t'agafo la recepta de les nuves!, tinc ganes de fer-ne amb les meves 3 filles!. Aquesta pasta ha de ser aromàtica 100%...Gràcies pel teu comentari al bloc!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tú Mercè per tots aquests elogis!!
      Oh, i tant! nosaltres encantades que l'agafis!!

      Elimina