"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 12 d’octubre de 2012

Llesca de bolets


Estem en plena època de bolets. I coneixem a gent que hi té una dèria en "caçar" bolets realment inimaginable. Esperem que aquest any millori i sigui any de bolets, encara que no hem començat massa bé la temporada, però esperem que amb les últimes pluges puguem salvar-la!!
Per aquestes llesques de bolets podem utilitzar els bolets que vulguem, o tinguem, el que si aconsellaríem que hi hagués més d'una varietat. Si poden ser bolets frescos és genial el sabor, encara que també tenim l'alternativa de les bosses de congelats, que ens poden fer passar les ganes.



Ingredients:
  • 1 Ceba
  • 3 grans d'all
  • 4 cullerades d'Oli d'0liva
  • 20 gr de Mantega
  • Sal 
  • Pebre
  • Varietat de bolets (els que vulguem, nosaltres hem utilitzat: xampinyó laminat, orellana, xiitake, nameko)
  • Raig de vi blanc (millor si és sec)
  • pa torrat en llesques (si es pa de pagès millor que millor)

Preparació:

H.s.a.
Primer tallarem la ceba ben fineta. Picarem 2 grans d'alls ben petits. L'altre gra d'all el partirem per la meitat i el reservarem per refregar el pa torrat.

Si tenim la gran sort de tenir bolets frescos, doncs els netejarem bé, traurem bé les possibles restes de terra i els tallarem a una mida més o menys igual tots ells, no cal fer-los massa petits, però tampoc deixem talls massa grossos.


Nosaltres hem fet servir l'opció dels bolets congelats, perquè tot just ha començat la temporada i encara no en tenim de frescos. Llavors a la paella amb una mica d'oli i la mantega sofregirem els bolets fins que es facin, uns 5 minuts, anem remenant, han de quedar ben tendres. Els traurem del foc i els reservarem.

A la paella amb oli a foc lent, afegim la ceba i l'all picat, anem remenant per tal que es vagi coent poc a poc. Quan estigui fet el sofregit, la ceba estigui toveta, doncs afegim el vi blanc i deixem que redueixi el vi (uns 2-3 minuts és suficient).

Ara és el moment d'afegir els bolets a la paella amb la ceba i all, a foc baix. Rectifiquem de sal i posem pebre. Li donem un parell de voltes i fem que quedi tot lligat. 

Torrarem les llesques de pa i les fregarem amb el gra d'all partit. 
I ja sols queda posar els bolets damunt del pa torrat amb all i ja tenim les llesques de bolets apunt per ser entaulades.

Hi ha qui disfruta anant a buscar bolets, i hi ha qui disfruta menjant-los. Tant si ets dels primers, com del segons, o ets dels que disfrutes fent les dues coses. Aprofitem la temporada que tot just acaba de començar!!


Bon profit!







19 comentaris:

  1. Eps! Aquestes torrades em criden! Els congelats tampoc no surten tan malament, oi? Però a veure si plou una mica i els podem cuinar de bosc!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els congelats colen, però com els bolets de bosc acabats de plegar no hi ha res!!
      Sembla que amb les últimes pluges comenci a fer olor de bolet...!!
      ptns!!

      Elimina
  2. Per aquí en dirien pintxos, i estic segur que triomfarien. Tenen una pinta excepcional!!

    Per cert, t'he deixat un petit reconeixement o premi a la següent página :)

    http://cuinademergencia.blogspot.com/2012/10/premi-liebster.html

    Petons i sort amb la cacera de bolets ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiiiii!! moltíssimes gràcies pel premi!!
      Ens fa moltíssima il.lusió que ens donin premis amb lo novates que som!!
      Ara tenim feineta x fer doncs!!
      ptns!!

      Elimina
  3. Ets una crack, menys mal que el teu blog el visito quan ja hi dinat o sopat, sino quin problema, de veritat FELICITATS !!! per cert quan és la propera xefla per tastar aquets deliciosos apats??

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!! moltes gràcies Jordi!! T'agraeixo molt els teus comentaris!!
      Ara la propera xefla serà de nivell, només falta concretar el dia!! q ja ens l'hem ben guanyada!! i més apropet de Nadal ja en farem una de les nostres!!
      ptns!!

      Elimina
  4. quin gustàs aquesta torradeta!! amb la ceba i els bolets...un èxit assegurat. Tot i que la meva addicció al formatge faria que el gratinés amb una mica de mozzarella o així! jiji petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!! a nosaltres també ens agrada molt el formatge!
      Però a uns bons bolets no els hi volem pas tapar el gust amb res!!
      ptns!!

      Elimina
  5. Uhmmmm!!! M'encanta una torrada amb bolets a sobre. Va ser el meu sopar d'abans d'ahir!!!
    PEtons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també ens encanta!!
      ideal per un sopar de luxe! rapidet de fer i boníssim x menjar!!
      ptns!!

      Elimina
  6. Sort de les últimes pluges, que si no...
    Una idea perfecte per un sopar de temporada boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!! ja en podem donar gràcies a les últimes pluges!
      Sinó portavem una secada que no n'hagués sortit ni un!

      Elimina
  7. Una llesca deliciosa i molt de tardor.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. És molt de temporada aquest plat!! I a qui no li agrada una tapeta de bolets per un bon soparet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh i tant!! de temporada total!! i amb la falera que tenim a casa amb els bolets! ja podem anar pensant i reinventant nous plats!!

      Elimina
  10. Es quasi hora de sopar i em faria una llesqueta d'aquestes! Marta

    ResponElimina