Avui és Sant Josep, el dia del pare i també el sant del meu pare. Així que, avui a casa tenim doble motiu de celebració! Som família de tradicions i no hi ha cap any que falti la crema catalana que fa la meva mare, ben cremadeta, a taula. Però aquest any hem volgut innovar una mica i hem fet aquest pastís de crema catalana.
La recepta és del blog Cuina per llaminers, de la Mercè, tot un referent per nosaltres alhora d'atrevir-nos a fer dolços.
El pastís queda molt suau i cremós, d'aquells que per molt tip que estiguis passen sols. El podeu fer del gruix que més us agradi, lo ideal seria un motlle de 22 cm. El meu era un xic més gran i per això m'ha quedat una mica més baix, però tot és qüestió de gustos.
Ingredients:
Per al pa de pessic
- 2 ous
- 40 gr de farina
- 40 gr de sucre
Per a la crema catalana:
- 1 litre de llet
- 8 rovells d'ou
- 125 gr de sucre
- 50 gr de midó
- 1 branca de canyella
- la pell d'una llimona
- 5 fulls de gelatina
- sucre per cremar
Procediment:
H.s.a:
Per a la base de pa de pessic:
Batem els ous amb el sucre fins que veiem que ens queda una escuma blanquinosa.
Afegim la farina tamisada i barregem amb molt de compte, de baix a dalt, per tal de no fer malbé la escuma formada amb els ous.
Aboquem la massa dins un motlle desmuntable de 22 cm i la repartim uniformement.
Coem al forn que haurem preescalfat abans, durant 10 minuts a 180ºC. Traiem del forn i la deixem refredar.
Per a la crema catalana:
Primer de tot, hidratem en un bol amb aigua freda els fulls de gelatina durant 5-7 minuts.
En un cassó, posem a bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona a foc moderat. Deixem refredar completament i ho colem.
Separem la llet en dues parts iguals.
En un cassó, posem una part de llet amb el sucre i el midó ben dissolt. Ho posem al foc i remenem fins que comenci a bullir.
Fora del foc, aboquem l'altra part de llet freda dins el cassó. Hi afegim els rovells d'ou i ho passem pel túrmix per tal que ens quedi ben finet i homogeni.
Altre cop, posem el cassó al foc i anem remenant a foc baix fins que espesseixi.
Es passa per un colador xinès i s'hi afegeixen els fulls de gelatina prèviament hidratats. Remenem bé fins que veiem que la gelatina s'ha dissolt del tot i ha quedat ben integrada en la barreja.
Ho aboquem per sobre la massa de pa de pessic i deixem que es refredi. Un cop fred ho reservem a la nevera. Lo ideal és tenir-lo un mínim de 24 hores en fred per tal que es quedi la crema ben quallada.
A l'hora de servir escampem sucre per sobre i el cremem.
Moltes felicitats a tots els Joseps i pares!! Bon profit!!
Acabe de fer un postre amb flam, si arrive al teu blog abans, prepare aquest pastís teu. Me sembla bonissim.
ResponEliminaBon día de Sant Josep
Llàstima!jeje!! x l'any q ve, ja saps!
Eliminaptns!!
Un pastís deliciós! M'encanta la crema catalana! ^^
ResponEliminaPetons!
quin pastís més bo!!!! segur que gaudireu de valent! petonets
ResponEliminaUs ha quedat un pastís preciós! Ha d'estar boníssim ^^ Segur que al teu pare li deu haver encantat :D
ResponEliminaMolts petonets :) i feliç dia del pare i de sant Josep :D
Ha d'estar molt bo! me l'apunto, la crema m'encata!!
ResponEliminaBona transformació! Una crema feta pastís, genial!
ResponEliminaUna manera deliciosa de mantenir la tradició de sant Josep!
ResponEliminaQuina bona fila!!! Ha de ser super bo!!! Jo la crema catalana la he fet en Mousse però així no així que haurem de provar!!
ResponEliminaAmb mousse ha d'estar bonísdima també!
Eliminaptns!!
Un sant josep sense crema no és un sant josep! i quina manera més bona de menjar-la! haurem de provar-ho, quina presentació més maca.
ResponEliminaA veure si us animeu!! totalment d'acord! un sant Josep sense crema no pot ser! jeje!!
Eliminaptns!!
quina bona pinta que fa.........
ResponEliminaFelicitats,
ResponEliminaHeu fet una molt bona adaptació de la crema d'avui. Que no es perdi la tradició!
Petonets ja quasi primaverals,
Nani
Gràcies Nani!!
Eliminapetunets!!
Una bona variació, servir la crema catalana en forma de pastís, per cert, ha quedat molt maco.
ResponEliminaPetons.
Fantàstic!! qui es queda satisfet amb una crema catalana quan es pot tenir un pastís de crema catalana!! oleee! t'ha quedat amb una pinta bàrbara! petons
ResponEliminaBueno, bueno y bueno... quina sorpresa de pastís,,, que bonic us ha quedat, Fantàstic!!!!
ResponEliminaUn pastís de crema catalana bonissim!! Per celebrar com deu mana del día de Sant Josep!! Me l'imagino amb unes maduixetes....nyam!!
ResponEliminaPetonets i bona setmana. MAR, de EQNME
Amb el que m'agrada a mi la crema!!! És una de les meves postres preferides. Aquest pastís.....si el pogués agafar!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Qué bo, t'ha quedat perfecte! Seguríssim que no en va quedar ni un troset ;)
ResponEliminapetons
Qué buena pinta y esa cobertura ñammmmm
ResponEliminaCarai quin pinta! Ha d'estar deliciós, i t'ha quedat molt ben presentat, em fa venir saliveres!!
ResponEliminaUna abraçada
Que bo!!! :) m'encanta la crema catalana i en forma de pastís no l'he tastat mai, però només per la pinta que té...
ResponEliminaUs ha quedat molt bonic, i la decoració senzilla però molt maca, és una branqueta d'ametller oi? Almenys ho sembla!
Petons!
Si, Bet. És la branqueta d la flor d'ametller
EliminaUhmm!!! Boníssim!!! Una alternativa deliciosa a la clàssica crema. Me l'apunto...
ResponEliminaPetonets :-)
Ostres quina pinta!!! prenc nota, la crema és el postra preferit del meu pare.
ResponEliminaEl pròxim cop li faré.
Quin pastís més original de crema, en forma de mousse!!!
ResponElimina