"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dijous, 17 de maig del 2012

Entrepà de truita de patates xips amb espàrrecs, alls tendres i pa de sègol


D'entrepans tothom en sap fer. Així que aprofitant que la recepta del 15 del mes de Maig va d'entrepans, hem intentat complicar-ho una mica més, fent nosaltres el pa i farcint-lo amb una truita molt especial...!!!

Així que anem per parts:

1ra part: El Panets de sègol amb bacon i ceba vermella

 Ingredients per fer 4 panets:

  • 400 gr de farina de força
  • 100 gr de farina de sègol
  • 10 gr de llevat (millor si pot ser fresc)
  • 10 gr de sal
  • 350 gr d'aigua
  • 1 ceba vermella (o de Figueres)
  • 100 gr de bacon a tires
  • una cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena
  • oli

Preparació:

H.s.a.

Aquesta recepta l'hem tret del llibre "Panes" de Richard Bertinet.

Primer tallem la ceba a rodanxes ben primetes i la sofregim amb una mica d'oli en una paella, quan comenci a fer-se transparent posem el bacon. Ho deixem que es cogui 2 minuts, hi afegim la cullerada de vinagre balsàmic i ho coem 3 minuts més. Deixem que es refredi.

Mentres anem a fer la massa del pa.
Barregem les farines i les mesclem amb el llevat tot fregant-la amb les gemmes dels dits com si volguessim fer-ne molles. Un cop la tinguem ben desfeta, afegim la sal i l'aigua de mica en mica sense parar d'amassar. 

Quan tinguem la massa ben treballada podem afegir el bacon i la ceba i continuem amassant fins que estigui tot homogeniament ben distribuït. Fem una bola amb la massa i la deixem reposar una hora en un bol una mica enfarinat i tapant-la amb un drap.

Passada la hora aboquem la bola sobre la superfície de treball que tindrem enfarinada.
La dividim en 4 parts i formem una bola amb cadascuna d'elles, o bé en fem 2 de més grosses. Ho deixem reposar uns 10 minuts més, cobrint-les amb un drap i les tornem a moldejar fins que ens quedin ben compactes.
Ho reservem una hora i mitja o fins que hagi doblat el volum, tapant-les amb un drap enfarinat.

Preescalfem el forn a 250 º.

Transferim els panets a una placa de forn. Els hi podem fer un tall amb un ganivet. Pulveritzem el forn amb una mica d'aigua, per tal que ens quedi la crosta més cruixent i tot seguit introduïm els pans dins del forn.

Els enfornem a 220º durant 5 minuts, llavors baixarem la temperatura a 180º fins que s'acabi de coure, uns 25-30 minuts més o fins que creguem convenient.

2na part: La Truita de patates xips amb espàrrecs i alls tendres

Ingredients:

  • 2 alls tendres
  • un manat d'espàrrecs primets
  • 50 gr de patates xips
  • 6 ous
  • oli
  • sal

Preparació:

H.s.a.

Tallem la part tendra dels alls a rodanxes finetes i les posem a coure a foc suau amb una mica d'oli en una paella durant un parell de minuts, afegim els espàrrecs tallats a trossos d'uns 2-3 cm i ho coem fins que estiguin tous. Rectifiquem de sal. Abaixem el foc i en retirem l'excés d'oli.

Mentre preparem els ous. Els batem en un bol amb una mica de sal i hi aboquem les patates xips, les barregem intentant no trencar-les perquè ens quedin ben amorosides amb l'ou.

Llencem els ous per sobre dels espàrrecs. Ara és el moment en que encara no ha quallat l'ou i podem barrejar-ho tot una miqueta. 
Deixem que es cogui una mica per sota i quan veiem que ha agafat li donem la volta a la truita per tal que se'ns cogui per l'altra banda. Podem repetir l'operació dos cops més o fins que creguem que tenim la truita en aquell punt en què ens agrada. Amb l'ou ben fet o amb una mica d'ou encara per quallar.


I ara bé la part més agraïda. Posar la truita dins del panet i a disfrutar dels diferents sabors en una sola mossegada. 














4 comentaris:

  1. Nenes, nenes... no passa res per arribar tard! I menys si ens presenteu un entrepà tan bo! POdem venir a sopar que tenim la nevera buida? jijijiji
    Moltes gràcies per participar!!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies un cop més a vosaltres!!
      Ara toca pensar cóctels!! Crec que no ens costarà massa...!!;-))
      Petons!!

      Elimina
  2. Té molt bona pinta! M'apunto la recepta del pa de sègol, que últimament m'he aficionat a fer pa a casa. I la idea de fer truita de patates amb les xips, molt ràpida i bona!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquest pa t'encantarà, perquè tot i ser de sègol no queda gens espés.
      petons!!

      Elimina