"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

divendres, 25 de maig de 2012

Pizza de pesto, tomàquet i rulo de cabra





Normalment associem la pizza als sopars ràpids de futbol o a celebracions, ja que ens és ben fàcil de menjar i preparar. Així doncs, avui podria ser un bon dia perquè us animeu a preparar aquesta pizza, aprofitant que aquesta nit es celebra la final de la Copa del Rei. A veure si tenim sort i ens enduem l'últim títol d'en Guardiola cap a casa...!!!

A més, un cop hagueu provat una pizza feta tota per vosaltres, ja us diem que, no en tornareu a comprar cap més, i és que la diferència es nota moltíssim!!
Us proposem una pizza amb salsa pesto, però no cal dir que sinó us agradés, la podeu guarnir amb el que més us agradi!!

La base de la pizza:
Ingredients de la massa per a 2-3 pizzes:
  • 500 gr de farina de força
  • 15 gr de llevat fresc
  • 10 gr de sal
  • 50 gr d'oli d'oliva
  • 320 gr d'aigua
  • Farina normal per enfarinar
Preparació:
H.s.a:
Precalentem el forn a 250º. Freguem la llevadura amb la farina amb els dits com si volguessim fer-ne molles perquè ens quedi ben desfeta. Afegim la sal, l'oli d'oliva i l'aigua i continuem amassant.
Aquesta recepta l'hem tret del llibre "Panes" de Richard Bertinet.
Quan la tinguem ben lligada, deixem reposar la massa tapant-la amb un drap durant una hora o es pot deixar tota la nit a la nevera perquè així pujarà més lentament i ens agafarà més gustet. Mentrestant podem anar preparant les salses.
Un cop passat aquest temps, fem 2 ó 3 boletes, les tapem amb un drap i les deixem reposar 10 minuts.
Enfarinem la superfície de treball i estirem la bola donant-li la forma i grossor que volguem.  A nosaltres ens agrada ben primeta.

La salsa de tomàquet:
Ingredients:
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 fulla de llaurer
  • oli
  • sal
  • sucre
Preparació:

H.s.a:

Coem la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d'oli, quan s'hagi cuit una mica afegim el pebrot tallat a quadrets. Al cap d'una estona, quan la ceba comenci a transparentar afegim les herbes, els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a trocets i amb una mica de sal i sucre.
Ho deixem coure fins que s'hagi reduït l'aigua dels tomàquets i hagi quedat una mica espès. Corregim de sal i retirem les herbes.
Nosaltres no ho fem, però si es vol es pot triturar perquè ens quedi més fineta.

 La salsa pesto:

Ingredients:
  • 50 gr de pinyons
  • 50 gr de formatge parmesà
  • 1-2 grans d'all
  • 1 manat d'alfabrega
  • 8 cullerades d'oli

Preparació:
H.s.a:
Aquesta si que n'és de fàcil de fer. Triturem tots els ingredients al túrmix amb una mica de l'oli. Quan ho tinguem ben homogeni hi acabem d'afegir l'oli fins que aconseguim el punt d'espessor desitjat.

 Montatge de la pizza:
Ingredients:
  • Base de pizza
  • Salsa pesto
  • Salsa tomàquet
  • Rodantxes de rulo de cabra
  • Olives negres d'Aragó
  • Tomàquets xerry
  • Orenga
Preparació:

H.s.a:


Untem una capa fina de salsa pesto, a sobre hi posem una capa de salsa de tomàquet. 
Afegim les rodantxes del rulo de cabra, les olives negres i els tomàquets xerry tallats per la meitat. 
Afegim una mica més de salsa pesto per sobre i l'orenga al gust.
Ho enfornem 10-12 minuts a 240 º o fins que veiem que està ben cuita.
I ha menjar i Celebrar!!!

2 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Ja sé que soparé aquesta nit :P ... Felicitats! una recepta 10!

    Sandra//

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sandra!! Si la fas no te'n penediràs, ja veuràs!! Està boníssima!!
      Petons!!

      Elimina