"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 8 de maig de 2012

Un cremós Pastís de Bailey's





Poder disfrutar d'aquest deliciós pastisset de Bailey's està a les  vostres mans i a més és facilíssim de fer!!

Per fi ens hem decidit a publicar els tant reclamats pastissets de Bailey's! Aquesta recepta la varem veure al blog de Ma petite Boulangerie i  de seguida ens varen agafar ganes de fer-la! i és que tal hi com diu l'Eva al post, quan els tastes et quedes un ratet al.lucinant perquè  us semblarà increïble que ho hageu fet vosaltres!! 

Així que tant ens va agradar que la varem escollir per dur-la a la 2a edició del concurs de cuina del Papiol, organitzat per la Marta. Us hem de dir que tot i l'alta qualitat dels altres postres, els nostres pastissets varen quedar empatats en 1a posició amb el super Tiramisú de la Gemma!! 



Va, anem al gra! que a vosaltres el què us interessa és la recepta!

Ingredients:

  • 60 gr de galetes integrals (nosaltres varem utilitzar les Gullon diet, però també us valdrien unes tipu Digestive)
  • 40 gr de mantequilla
  • 2 fulles de gelatina
  • 100 ml de nata per montar (35% MG)
  • 200 gr formatge philadelphia ( nosaltres ho varem fer amb el light)
  • 50 gr de sucre
  • 50 ml de Bailey's
  • Caramel líquid per a decorar
Amb aquestes quantitats ens sortiran uns 4 pastissets individuals, tot depèn de com repartiu els ingredients. Nosaltres ens vàrem animar a fer pastissets individuals perquè queden molt bufons i no són pas difícils de fer.

Si volguéssiu fer un pastís amb un motlle d'uns 20 cm hauríeu de doblar les quantitats.


Preparació:

H.s.a.
Primer heu de tenir els motlles a mà, i sinó els improvisem. Nosaltres per a fer els motlles vàrem utilitzar un plàstic fort, tipus el que podria ser d'un portafolis mida DIN-A4, el varem tallar en 4 tires i ho varem ajuntar amb una mica de celo per la part externa.
Un cop fets els motlles, els posarem sobre un paper de forn en una safata plana. I ara toca anar omplint els motlles.
Primer començarem a fer la base de galeta. 

Fonem la mantequilla al microones a foc baix. Un consell seria posar-la 30 segons a uns 600W i llavors 1 ó 2 minuts amb la opció de descongelar. Penseu que amb el descongelat aconseguim que se'ns desfaci, però que no s'acabi de quedar cremada, ni del tot líquida.

Llavors afegim les galetes triturades amb una batedora fins que han hagin quedat ben xafades.  Ho barregem bé.

Aquesta massa de galeta amb mantequilla amb paciència i amb l'ajuda d'una cullereta, l'anem posant al fons dels motlles intentant que ens quedi una massa compacta i el més plana que poguem. Un cop tinguem la massa ben compactada la reservarem a la nevera mentres anem fent la resta.
Posarem les làmines de gelatina cobertes amb aigua perquè se'ns hidratin, segons ens indiquin les instruccions de cada marca de gelatina.

Mentre muntem la nata,  i la reservem. 

Barregem el sucre amb el Philadelphia. Ens podem ajudar d'unes varetes perquè ha de quedar ben integrat i cremós.

Calentem el Baileys al microones, uns 30 segons a 600 W. 

Arribat aquest moment, ara hem de començar a barrejar-ho tot, això sí seguint el següent ordre:

1) Afegim les fulles de gelatina al Baileys calent i ho barregem bé fins que ens quedi ben dissolt.

2) Abocarem la mescla del Baileys amb gelatina al philadelphia amb sucre  i ho barrejarem bé, a poder ser, millor fer-ho amb una espàtula de silicona.

3) I ara només ens quedara afegir la nata muntada a la barreja anterior per obtenir la mousse. Això si, de mica en mica i amb molt de compte anirem barrejant de baix a dalt, per evitar que se'ns baixi la nata.

Amb la mousse enllestida, ja podem treure els motlles de la nevera i repartir la mousse sobre la galeta. S'ha de deixar refredar un mínim de 4 hores, però com a consell us diríem que és millor que ho prepareu d'un dia per l'altre, així us assegureu que estigui al punt. Si voleu també es poden congelar, això si, els haureu de treure unes 12 hores abans i deixar-los a la nevera fins a l'hora de servir-los.

Per a desmotllar-los, només cal que talleu el celo i que aneu amb compte al retirar els plàstics. 

Si us agrada podeu decorar-los amb una mica de caramel líquid per sobre o amb dolç de llet, xocolata,...
I bé, després d'aquesta explicació tant exhaustiva, ara si que ja toca disfrutar d'aquest deliciós pastisset de Bailey's! 
                                                  
Què us vagi de gust!!

7 comentaris:

  1. enhorabona pel premi! però no m'estranya!!! ;P petonets

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Molt explícita Marta!!jeje!! gràcies pel comentari!!

      Elimina
  3. A part de bo, la presentació m'encanta i si porta formatge light sembla que no provoqui tants remordiments, no?
    Enhorabona pel premi.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja!!Siii, s'han de fer trampetes per no tenir tants remordiments...!!
      Gràcies!!
      Ptns!!

      Elimina
  4. Moltes felicitats pel premi! I no ens estranya perquè és un pastís ben original i té una pinta boníssima!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns canelons d'espinacs! Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vosta! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs

    ResponElimina