"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Crema de carbassa i de pèsols


Amb aquesta crema participem a la recepta del 15 del mes d'Octubre sobre carbassa.
Hem de confessar que la carbassa és un ingredient que ens costa una mica, suposo que és per falta de tradició, però no l'útilitzem habitualment a la cuina. A banda, ens costa una mica aquest gust tant dolcet que té o almenys això ens semblava fins que vam provar aquesta crema. 
L'hem volgut acompanyar de la crema de pèsols perquè hi combina molt bé amb el gust i a més visualment dóna un bon contrast de colors.
 
Crema de pèsols:
 
Ingredients:
  • 1 ceba
  • 500 gr de pèsols desbeinats
  • 2 patates
  • aigua
  • 200 ml crema de llet
  • oli
  • sal
  • pebre
  • per guarnir: dauets o encenalls de pernil, ceba cruixent, crostons de pa torrat...
 
Preparació:
H.s.a: 
En una olla, comencem sofregint la ceba tallada petita amb una mica d'oli, però és opcional, tant sols és perquè ens hi doni una mica més de gust. Si tenim poc temps o volem fer una crema més lleugera ens podem saltar aquest pas i posar directament tots els ingredients amb l'aigua per bullir.
Un cop estigui una mica cuita hi afegim els pèsols i les patates també tallades petites, a més de l'aigua que els cobreixi per bullir.
Deixem que bulli uns 30 minuts o una mica més, fins que veiem que tot està ben cuit i quedi poca aigua.
Ho salpebrem al gust i ho passem pel túrmix. Si ens agrada finet i no volem trobar les pells mentre mengem es pot colar.
Si ens ho volem menjar calent, un cop triturat afegim la crema de llet. O sinó ho deixem refredar i l'afegim abans de servir.


Crema de carbassa:
 
Ingredients: 
  • 2 porros
  • Mitja carbassa (uns 400 gr)
  • 1 patata
  • 2 pastanagues
  • aigua
  • oli
  • sal
  • pebre
 
Preparació:
H.s.a:

Tal i com hem dit per la crema de pèsols, aquí fem els mateixos pasos. Si volem i ens hi agrada, podem sofregir una mica els porros tallats a rodantxetes fines amb una mica d'oli o sinó ho posem tot junt directament a bullir.


Quan tinguem el porro una mica cuit, afegim la resta de verdures pelades i tallades petites (com més petites les tallem menys ens costarà de coure) : la carbassa, la patata, les pastanagues junt amb l'aigua que les cobreixi.



Deixem que bulli uns 30 minuts o fins que veiem que les verdures estan ben cuites.
Ho traiem del foc i ho passem pel túrmix. Tal com abans, si ens agrada finet també el podem colar.

Bon profit!

 
Apunt nutricional:

Les cremes són un plat molt ràpid de preparar i acostumen a ser molt lleugeres, ja que els ingredients utilitzats acostumen a ser verdures acompanyats de patata. I sinó sofregim la ceba, la tècnica utilitzada és el bullir.
L'únic punt a tenir en compte són les cremes que duen crema de llet per a suavitzar-ne el gust. Sinó volem augmentar les calories del plats, les haurem d'utilitzar amb moderació i amb la mesura indicada. No tant sols per l'aspecte nutritiu sinó perquè si n'abusem podríem camuflar el gust de les verdures.
A banda, cal esmentar dins l'aspecte nutricional que l'ús de vegetals ens proporciona un gran aport de vitamines i sals minerals.

16 comentaris:

  1. A casa en canvi cuinem molt amb carbassa, ens encanta!
    Queda una crema molt vistosa, amb els dos colors tan diferents. I ben dolceta, mmm....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment li tinc mania sense fonament, perquè tot el que he anat provant m'ha agradat molt!
      A veure si de mica en mica l'anem introduïnt a la nostra cuina!

      Elimina
  2. Us ha quedat molt original aquesta combinació! a mi m'agraden les dues, però em quedo amb la de carabassa! Una abraçada

    ResponElimina
  3. Aquesta crema és ideal perquè els nens mengin verdura! Els ho presentes així, com si fos un joc, i el plat queda ben net! Comprovat!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una opció amb la que no haviem pensat Marina!
      Però si ens agrada tant a nosaltres, segur que als nens també!
      ptns!!

      Elimina
  4. Que bonica aquesta combinació d'ambdues cremes!! Queda molt vistós! I han de ser boníssimes totes dues!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Neus!! ens fa molta il.lusió que ens comentis!
      Ja saps, estarem ben pendents a les teves novetats!!
      És una combinació molt vistosa, però també molt bona!!
      ptns!!

      Elimina
  5. un dos per un amb una presentació excel·lent i un gust inmillorable! petons

    ResponElimina
  6. Quina combinació de colors!!!! Aquesta presentació diu...."menja'm"...
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, ens agrada molt aquesta combinació!
      Tant de colors com de gust!!
      ptns!!

      Elimina
  7. Potser si que ens hi acabarem aficionant a la carbassa.
    A casa tornem a tenir la temporada de fer cremes, bé la textura és de crema però la fem sense llet.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, jo crec que ja li he perdut una mica la mania que li tenia!jeje!!
      Nosaltres també som de cremes, com més fred fa, més de gust venen!
      ptns!!

      Elimina
  8. És que la carbassa dóna molt de sí i és boníssima, només cal veure l'índex! jajaja
    Quina presentació tan xula!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, semblava que no però la carbassa dona molt de si!!
      Alguna que altra recepta de l'índex de ben segur que caurà!!
      ptns!!

      Elimina