"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

diumenge, 12 d’agost del 2012

Lasanya d'estiu amb carbassó i tomàquet


Aquests dies de tanta calor ens venen de gust plats fresquets, lleugers i a poder ser que no haguem de cuinar-los massa. I aquesta lasanya compleix tots els requisits.

Amb aquesta recepta participem a la Recepta del 15 del mes d'agost.

És una recepta que ens ha explicat una seguidora del blog i gran cuinera, la Mercè Magrinyà. Moltes gràcies!!

Ingredients:
  • làmines de lasanya
  • 2 carbassons
  • 4 tomàquets
  • formatge ratllat tipus mozzarella
  • oli
  • sal
* per a la beixamel:
  • 30 gr mantega
  • 30 gr farina
  • 0,5 l de llet
  • sal
  • nou moscada
Preparació:

Hem utilitzat làmines de lasanya precuinada, així que tant sols les hem hagut de posar en remull en aigua.
Tallem els carbassons a làmines fines i les coem a la planxa. Tallem els tomàquets a dauets. Corregim de sal.
En una safata apte per anar al forn. Cobrim el fons amb les làmines de lasanya i anirem fent capes.





Posarem la meitat del carbassó, a sobre la meitat del tomàquet i el formatge ratllat.











Tornem a cobrir amb les làmines de lasanya i repetim l'operació, posem el carbassó, el tomàquet, el formatge i les làmines de lasanya.








Preparem la beixamel:

Posem la llet en un cassó a bullir. Mentres en una paella coem la mantega i quan sens desfaci hi afegim la farina tamisada, remenem sense parar i a foc lent.



Quan la tinguem ben barrejada i la llet ens bulli, la llencem a poc a poc a la paella. Remenem suaument però sense parar. Veureu que se us formen grumolls, però no patiu que és normal i si teniu paciència se us acabaran desfent.





Salem, afegim una mica de nou moscada i quan veiem que sens comencen a formar bombolles, parem el foc i aboquem la beixamel per sobre la lasanya.

A continuació afegim una mica més de formatge ratllat per sobre.

Ho enfornem durant 10 minuts a uns 180 º i ho gratinem durant 5 minuts més.

11 comentaris:

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!! tens un bloc mlt xulu! ns seguim!!
      ptns!!

      Elimina
  2. Aquesta lasanya ha d'estar boníssima!
    Petons! :D

    ResponElimina
  3. Mare meva, tornar de passar uns dies fora, tenir la nevera buida i posar-me a mirar receptes tan fantàstiques com aquesta m'està entrant una gana! Quina pinta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ai, quin espectacle de lasanya!!!!
    Ha de ser deliciosa!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Hola noies!!

    Doncs ara que tinc més temps he decidit posar-me una estona a la cuina i provar de fer la lassanya. Clarament no tenia l'aspecte tan deliciós de les vostres fotos però ens ha agradat molt!

    Gràcies

    Petons

    Laia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Laia!!
      Doncs sapigues que ens fa moltíssima il.lusió que t'animis amb les nostres receptes i encara més que després ens ho comentis!!
      Moltes de petons!!

      Elimina
  6. Hola!! no coneixia el vostre bloc i m'ha agradat molt, igual que aquesta lassanya, boníssima!!! ja m'he fet seguidora vostra, ara marxaré de vacances però quan torni us aniré seguint, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet!! moltes gràcies pel comentari i per seguir-nos.
      Nosaltres també hem desconnectat una mica, però ara ens posem les piles i et seguim!!
      Ptns!!

      Elimina
  7. No se m'havia acudit mai però ha d'estar molt sabrosa amb la tomaca a dauets...

    ResponElimina