"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dijous, 2 d’agost del 2012

La nostra macedònia tradicional!



 


La macedònia a l'estiu i a l'hivern, és una manera de menjar fruita que fins i tot pot arribar a ser divertida i amb molt de color, pels nens. I menjar fruita per que ens ve de gust.
Sols necessitem mínim unes 3 ó 4 fruites diferents, aprofitarem les de la temporada, això sí intentarem que siguin de colors diferents per donar-li aquell punt de color. 


Ingredients:

  • 1 Préssec
  • 1 Kiwi
  • 1 Plàtan
  • 1 Poma
  • 1 Taronja
  • 1 Suc de taronja
  • cireres confitades (vermelles, verdes)
  • 1 pinya natural
  • 1 raig de triple-sec (Cointreau)

      Preparació:

      H.s.a:

      Les fruites que tinguem les tallem a trossets petits, ho posem tot en un bol gran i li posem la cullerada de sucre moreno, o  ho podem substituir per una cullerada de mel. 
      També afegim el suc de la taronja. Si per la quantitat de fruita no en tenim suficient, podem afegir una mica de suc de llimona, de llima, o l'almívar del préssec (si el fem a l'hivern, ja que  a l'estiu val la pena utilitzar préssec natural).
      Llavors posem un raig de triple sec (Cointreau) o si teniu rom també queda molt bo.
      Sols queda posar-ho a la nevera perquè confiti i es refresqui una mica i ja està més que preparat per ser menjat.
























      Una presentació per servir-la a la taula seria a dins d'una pinya natural. També podríem fer-
      ho dins un meló, com més original millor.

      La buidem, amb compte i molta paciència, si no tenim el buida-pinyes, doncs no queda altre remei que utilitzar el ganivet.

      Buidar la pinya no ho podem fer amb massa antelació, perquè sinó se'ns tornarà fosca, però unes hores les aguanta perfectament. Nosaltres normalment la deixem a la nevera tapada a l'espera per omplir-la.


      I just abans de servir omplim la pinya amb la macedònia que tenim en el bol a la nevera. No hi tirem massa suc dins la pinya, el reservem a part i l'afegim quan ens hem servit la macedònia.




      A l'hora de servir-la, això sí ben fresqueta, les possibilitats són il.limitades; en un got, en una copa de còctel, un got de gelat o a on us agradi més, que de bona n'estarà segur i hi afegirem una mica del suc que hem reservat de la pròpia macedònia i amb una mica de imaginació per servir-la la farem una macedònia espaterrant.

        


        

      6 comentaris:

      1. Doncs si, espatarrants! Amb tantes coloraines es deuen menjar sols, aquestes macedònies!
        Marta

        ResponElimina
        Respostes
        1. ara passa molt bé la fruita fresqueta i sense haver-la de pelar encara més!!
          ptns!!

          Elimina
      2. Els gelats i les macedonies son els postres més encertats a l'estiu,oi?. Aquestes lletres de síndria són molt originals!. Tens un bloc molt bonic, amb unes fotografíes que conviden!!! A reveure!

        ResponElimina
        Respostes
        1. Gràcies Mercè!! ja saps, a nosaltres també ens agrada molt el teu blog!!
          Ptns!!

          Elimina
      3. Com bé dius, amb moltes coloraines i diferents presentacions, sempre quedes bé! m'hi encanta el rajolí de Cointreau o Grand Marnier!
        petonets

        ResponElimina
        Respostes
        1. jeje!! És que s'ha de donar el punt amb una mica de licor, sinó ja no és el mateix...
          ptns!!

          Elimina