"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 18 de juny del 2012

Carbassons farcits d'arrós



Estem en plena temporada de carbassons, i com ja sabeu, nosaltres sempre optem pels aliments de temporada. Així que us animem a que ho aprofiteu amb aquesta versió de carbassons farcits!!
A més, com us apuntem més avall, els carbassons van molt bé per a dur una dieta saludable i ara que estem en plena operació biquini són ideals!!

Ingredients:

  • 4 carbassons
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomàquets madurs
  • 250 gr carn picada de vedella i porc
  • 75 gr de pernil salat
  • 4 cullerades d'arròs
  • un got d'aigua o de caldo de verdures
  • un ramillet de romaní
  • un ramillet de farigola
  • una fulla de llaurer
  • Formatge per gratinar o pa ratllat
  • sal
  • pebre
  • sucre
  • oli


Preparació:

H.s.a.:

Omplim una olla amb aigua i sal, quan bulli hi afegim els carbassons. Tant sols els bullirem una mica, així que amb poc més de 5 minuts en tindrem prou. Els traiem de l'aigua i els deixem refredar una mica per tal que els puguem buidar sense cremar-nos.
Si els carbassons són dels rodons, tan sols els hi tallem la part de sobre com si fos una tapa. I si són dels allargats, en podem fer 3 trossos i buidar-los amb compte de deixar una mica de polpa a la part de baix perquè ens suporti el farcit.
Reservem la polpa.

Tallem l'all ben petitet i el posem en una paella amb una mica d'oli, quan el tinguem enrossit afegim la ceba també tallada petita, si ens agrada podem coure-la amb el romaní, la farigola i el llaurer.
Quan comenci a transparentar hi afegim la polpa del carbassó, i una mica més tard els tomàquets pelats, sense llavors i tallats o  bé ratllats. 
Quan gairebé els tinguem sense aigua podem afegir la carn picada, el pernil salat i ho rectifiquem de sal i pebre.



Ara serà el moment de l'arròs, el barregem una mica amb els ingredients i llencem un got d'aigua o donarà més gust si és de caldo de verdures. Deixem coure uns 10 minuts o fins que veiem que l'arròs està al dente.




Finalment, retirem les herbes, omplim els carbassons amb el farcit i ho cobrim amb una mica de formatge per sobre.

Ho posem el forn durant 10 minutets i ja ho tindrem apunt!!




Apunt nutricional:

Aquest plat és nutricionalment molt equilibrat ja que tindrem els hidrats de carboni de l'arròs, la proteïna de la carn i la verdura del carbassó.

El carbassó, pertany a la mateixa família que les carabasses i és originari d'Amèrica.
Ens aporta molt poques calories ja que bàsicament està format per aigua. Destaca sobretots per la quantitat de fibra, però també conté betacarotens, folats i vitamina C. En quant a minerals, conté molt de potassi i menys magnesi i fosfor.

És apte en dietes;
 - Hipocalòriques degut al baix aport calòric, tot i que s'ha de vigilar el mètode de cocció utilitzat, ja que si els fem fregits poden duplicar les calories.
 - De protecció cardiovascular, renal o per a hipertensos, per l'alt contingut en potassi i baix en sodi.

12 comentaris:

  1. M'agraden molt els carbassos i combinats amb arròs també, és una bona idea farcir-los així.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M'encanten els carbassons farcits però amb arròs no els he provat mai. M'emporto la recepta....
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres estem encantades de que te l'emportis!! l'heu de provar!!
      Ptns!!

      Elimina
  3. No coneixia el vostre blog!
    Ja veig que hi teniu receptes molt interessants, aquests carbassons em semblen una proposta lleugera, gustosa i plenament de temporada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!! fa poquet que tenim el blog. El teu és un dels de referència per nosaltres i fa temps que el seguim però encara no t'haviem comentat mai...
      Petons!!

      Elimina
  4. Fan molt bona pinta! M'encanten els carbassons així. M'apunto a aquesta operació biquini!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja!! apuntada estàs!!
      Amb els carbassons ens serà fàcil!!
      Ptns!!

      Elimina
  5. Quina bona idea l'apunt nutricional! Va bé saber aquestes cosetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si,ens agrada molt la nutrició i sempre que podem ens agrada fer-ne un comentari!!

      Elimina
  6. Què bona aquesta opció per farcir els carbassons també!!!a nosaltres també ens agrada cuinar amb productes de temporada!!! nyaaaam, quina gana només de veure les vostres fotos!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tens raó, com els productes de temporada no hi ha res!!
      Ptns!!

      Elimina