"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dimarts, 12 de juny del 2012

Tonyina amb salsa de soja!





Avui ens ha vingut de gust preparar tonyina, i per no fer-la com sempre a la planxa amb pebre, que també està molt bona però que fer-la no té cap secret, hem pensat de marinar-la amb soja.
Així variem una mica i li donem un toc més Oriental. I no us penseu que sigui massa més difícil, que en 1 hora ho tenim cuinat!!



Ingredients:
1 trosset d'arrel de gingebre d'uns 3 cm
145 gr tonyina fresca tallada a dauets (un tall de tonyina)
80 ml de salsa de soja
4 cullerades d'oli d'oliva
2 culleradetes de llavors de sèsam torrades
2 culleradetes de sucre moreno



Preparació:
H.s.a.:
Prepararem la barreja en un recipient alt, per tal que la tonyina quedi coberta per la barreja.
Pelem i ratllem el gingebre, ja que també en volem recollir la mica de suc que fa, hi afegim la salsa de soja, l'oli, el sèsam i el sucre.

Posem els dauets de tonyina fresca a la barreja, fem que s'empapin bé i que la tonyina quedi ben coberta. Ho tapem amb un film transparent i ho deixem macerar uns 45 minuts.

Passat aquest temps posem a calentar la planxa, on amb una mica d'oli hi daurarem els dauets de tonyina macerada, per tots els cantons. Ja la tenim preparada.

La barreja la posem en un cassó i la reduïm fins que s'espessi una mica (aproximadament amb uns 7 minuts n'hi ha prou, ja que quan es refreda s'espesseix una mica més).
La retirem del foc i la reservem com a salsa.

Tant sols ens queda servir la tonyina acompanyada de la salsa.
Podem servir-la acompanyada d'unes rondatxetes fines de ceba tendra, ja que hi contrasta molt o simplement amb una mica d'arròs bullit. 

Bon Profit!



Apunt nutricional:

Els peixos blaus, com la tonyina són molt rics en àcids grassos Omega 3.
Aquests greixos no haurien de faltar a la nostra dieta, ja que ens ajuden a disminuir els nivells de triglicèrids i colesterol en sang. A més, tenen propietats immunosupresores i antiinflamatòries.
En nens, són indispensables per al desenvolupament del cervell.
A banda la tonyina també té un elevat contingut en minerals antioxidants i ens aporta molta proteïna, però molts pocs hidrats de carboni.


2 comentaris:

  1. a casa ens agrada molt la tonyina fresca cuinada així! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres també ens agrada molt!! el gustet que li dona la soja és boníssim!!
      Ptns!!

      Elimina