Amb aquest ous farcits participem a la proposta de Maig de Memòries d'una cuinera.
Ous farcits de guacamole i gambes
Ingredients per a 6 ous:
- Mig alvocat
- 1-2 tomàquets
- Un trosset de ceba
- 15 gambetes pelades bullides
- 1 cullerada de maionesa
- Sal
Preparació:
H.s.a:
Bullim els ous, posant-los en un cassó que els cobreixi d'aigua freda i els portem a ebullició. Un cop bullin, comptem 10 minuts, els traiem del foc i els deixem refredar.
Quan els tinguem freds, els pelem, tallem per la meitat longitudinalment i en buidem els rovells tot reservant-los en un bol.
Pelem l'alvocat, li traiem el pinyol i aixafem la polpa amb l'ajut d'una forquilla.
Pelem el tomàquet, en traiem les llavors, el tallem ben petit i també l'aixafem amb l'ajut d'una forquilla.
Ajuntem l'alvocat amb el tomàquet, els rovells d'ou, hi afegim la ceba tallada el més menuda que poguem, les gambetes també tallades petites i la maionesa, ho barregem bé, rectifiquem de sal i ho acabem d'aixafar amb la forquilla per tal que ens quedi com una crema espessa.
Amb aquesta crema farcirem els ous i ho guarnirem amb una gambeta per sobre.
Ous farcits de salmó i formatge
Ingredients per a 6 ous:
- 50 gr salmó
- 2 cullerades formatge cremós
Preparació:
H.s.a:
Preparem els ous seguint les pautes anteriors.
Tallem el salmó ben petit i el barregem amb el formatge cremós i els rovells d'ou.
Farcim amb la crema els ous.
Els podem servir amb una mica d'ou ratllat per sobre.
Ous farcits de cogombrets i olives
Ingredients per a 4 ous:
- 2 cullerades de maionesa
- 1 culleradeta de mostassa
- Un trosset de ceba tendra
- 10 olives farcides
- 6 cogombrets
Preparació:
H.s.a:
Preparem els ous tal i com hem explicat anteriorment.
Tallem les olives, els cogombrets i la ceba tendra a quadradets petits.
En un bol ajuntem les olives i els cogombrets amb la maionesa, la mostassa i els rovells d'ou.
Barregem bé fins que ens qudi tot ben homogeni.
Farcim els ous. Podem servir-los amb mitja oliva per sobre
Apunt nutricional:
Els ous farcits van molt bé per prendre de pícnic ja que es conserven bé i són pràctics de menjar. A més, és un menjar lleuger que ve molt de gust a l'estiu ja que es pot menjar ben fred.
La clara bàsicament ens aporta proteïnes i minerals. Però el rovell és ric en colesterol, per aquest motiu fa uns anys es deia que només es podien menjar 3 ó 4 ous a la setmana. No obstant, estudis més recents han fet canviar aquesta limitació, ja que s'ha vist que l'ou a més de colesterol també conté grasses insaturades i fosfolípids, a part de vitamines i antioxidants.
Així que s'ha de veure com un aliment molt ric, que ens indispensable per a dur una dieta equilibrada i cardiosaludable.
mare meva nois! quina súper producció! crec que em quedo amb els de gambes i salmó, encara que em sembla un assortiment molt bo! petonets i gràcies per participar
ResponEliminaNosaltres no sabriem amb quin quedar-nos! i quan tingueu l'índex fet, encara ens costarà més!
Eliminaptns!!
Mmmmm què bo!!!jo em quedo amb els de guacamole!!!nyaaaam!!!!
ResponEliminaÉs com dippejar, però amb ous!!
EliminaCaram, no sabria amb quin quedar-me, m'agraden moltíssim totes!!!!!!!!!!
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Gràcies a vosaltres per fer aquestes propostes tant currades!! cada mes ens toca pensar a veure q fem i això motiva mlt!!
Eliminaptns!!
Quina varietat!!! Però jo em quedo amb el de guacamole i gambes, impressionant!!!
ResponEliminaPetonets
Moltes gràcies!!
ResponEliminapetons!!
Ei! Quina bona pinta que fa tot!!! Enhorabona per aquestes idees!
ResponEliminaMoltes gràcies Neus!! un petó!!
EliminaBuenísimas las tres recetas. Me encantan. Vaya currada.
ResponEliminaMuchas gracias!! Tu blog nos ha encantado!!
EliminaNos seguimos!
un beso!!