"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

dilluns, 28 de maig del 2012

Núvols casolans de gerds amb gerds!!



Quantes vegades haurem menjat les tradicionals "nubes"? Hem de reconèixer que moltes, moltíssimes, probablement masses. Amb aquest recepta participem al repte de Charlie i la fàbrica de xocolata de Film and food. Però un nuvolet no pot fer pas mal a ningú. La sensació quan es desfà a la boca. Aquella salivació que el fa desfer sense quasi bé necessitat de mastegar. 
Bé, hi han moltes xuxes i molt bones, però una tant reconeguda per tothom i senzilla com aquesta. Ho dubtem!

Així, doncs, ara us direm com fer-ne de casolanes, són molt fàcils.

Ingredients:
  • 80 gr de gelatina neutra
  • 25 gr de gelatina de gerds (1 sobre)
  • 200 ml d'aigua
  • 250 gr. de sucre
  • 1 cullerada de sucre avainillat
  • Sucre glass 
 Decoració:
  • Gerds
  • Hòsties decoratives "Hello Kitty"

Preparació:
H.s.a.:

Primer prepararem la gelatina neutra segons les instruccions de cada envàs. Normalment s'ha de deixar en aigua freda perquè  s'hidratin  (en cada envàs ens indicarà si és necessari i quant de temps).

Llavors posem a calentar l'aigua en un cassó. Quan l'aigua estigui calenta hi afegim el sucre i la gelatina neutre. Quan la gelatina estigui ben dissolta afegim la gelatina de gerds en pols i el sucre avainillat.

Remenem durant uns 5 minuts per tal que ens quedi tot ben homogeni.

Ho posem en un bol gran i ho deixem refredar per tal que es vagi temperant.
Quant estigui fred (mínim una hora) amb les varetes, ho treballem com si estiguéssim muntant unes clares a punt de neu.

 
Folrem amb paper vegetal la base d'un motllo més o menys quadrat, que no sigui massa gran (nosaltres hem fet servir un de 20x25). 
Al posar el paper després ens resultarà molt més fàcil desenganxar els núvols. Sinó serà missió impossible.

Col·loquem la barreja al motlle forrat i ho deixem reposar fins l'endemà, com a mínim unes 24 hores.

Ara ja podem desenganxar la barreja que ens haurà quedat amb forma bloc i ja sols queda anar-la tallant a trossets. En quadrats o rectangles, el que més us agradi!! Nosaltres ho hem fet sobre una superfície empolsinada de sucre glass, perquè no s'enganxi tant.
En una bossa de plàstic hi posem el sucre glass.
Posem alguns núvols dins de la bossa per tal que s'impregnin del sucre glass i no s'enganxin entre ells. (L'ensucrat feu-lo en el moment de menjar-les o una mica abans però no es pot fer amb dies d'antelació, ja que tenen tendència a captar humitat i  el sucre s'absorbeix).

I ja estan preparades per ésser menjades.



Nosaltres les hem punxat intercalant gerds naturals, per tal d'afavorir als peques i als no tant peques a menjar la fruita natural.

I per donar-li aquell toc decoratiu a la celebració li hem afegit unes "hòsties"  de la "Hello Kitty" (les podeu trobar a la secció de rebosteria de moltes grans superfícies),  i les hem enganxat en algun núvol posant-li una goteta d'aigua.






Si alguna vegada n'hem fet més del compte i hem vist que no ens les menjariem, hem deixat un tros del bloc sense tallar, perquè es conserva millor que no pas tallades, per lo de la humitat que us hem comentat.  Així aguanta uns quants dies perfectament.

4 comentaris:

  1. Mira que les tenim pendents de fa temps i no hi pensem mai. Tenen una pinta irressistible!!! I amb la Kitty, una monada!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Ei!! Ho he fet !!! Boníssim i molt molt divertit !!!!
    Merci per la recepta !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiii!! moltes gràcies a tú Sívia!! Ens alegra molt que t'hagis animat a fer-la i que a més t'ho hagis passat tant bé fent-la!!
      Ptns!!

      Elimina