D'entrepans tothom en sap fer. Així que aprofitant que la recepta del 15 del mes de Maig va d'entrepans, hem intentat complicar-ho una mica més, fent nosaltres el pa i farcint-lo amb una truita molt especial...!!!
Així que anem per parts:
1ra part: El Panets de sègol amb bacon i ceba vermella
Ingredients per fer 4 panets:
- 400 gr de farina de força
- 100 gr de farina de sègol
- 10 gr de llevat (millor si pot ser fresc)
- 10 gr de sal
- 350 gr d'aigua
- 1 ceba vermella (o de Figueres)
- 100 gr de bacon a tires
- una cullerada de vinagre balsàmic de Mòdena
- oli
Preparació:
H.s.a.
Aquesta recepta l'hem tret del llibre "Panes" de Richard Bertinet.
Primer tallem la ceba a rodanxes ben primetes i la sofregim amb una mica d'oli en una paella, quan comenci a fer-se transparent posem el bacon. Ho deixem que es cogui 2 minuts, hi afegim la cullerada de vinagre balsàmic i ho coem 3 minuts més. Deixem que es refredi.
Mentres anem a fer la massa del pa.
Barregem les farines i les mesclem amb el llevat tot fregant-la amb les gemmes dels dits com si volguessim fer-ne molles. Un cop la tinguem ben desfeta, afegim la sal i l'aigua de mica en mica sense parar d'amassar.
Quan tinguem la massa ben treballada podem afegir el bacon i la ceba i continuem amassant fins que estigui tot homogeniament ben distribuït. Fem una bola amb la massa i la deixem reposar una hora en un bol una mica enfarinat i tapant-la amb un drap.
Passada la hora aboquem la bola sobre la superfície de treball que tindrem enfarinada.
La dividim en 4 parts i formem una bola amb cadascuna d'elles, o bé en fem 2 de més grosses. Ho deixem reposar uns 10 minuts més, cobrint-les amb un drap i les tornem a moldejar fins que ens quedin ben compactes.
Ho reservem una hora i mitja o fins que hagi doblat el volum, tapant-les amb un drap enfarinat.
Preescalfem el forn a 250 º.
Transferim els panets a una placa de forn. Els hi podem fer un tall amb un ganivet. Pulveritzem el forn amb una mica d'aigua, per tal que ens quedi la crosta més cruixent i tot seguit introduïm els pans dins del forn.
Els enfornem a 220º durant 5 minuts, llavors baixarem la temperatura a 180º fins que s'acabi de coure, uns 25-30 minuts més o fins que creguem convenient.
2na part: La Truita de patates xips amb espàrrecs i alls tendres
Ingredients:
- 2 alls tendres
- un manat d'espàrrecs primets
- 50 gr de patates xips
- 6 ous
- oli
- sal
Preparació:
H.s.a.
Tallem la part tendra dels alls a rodanxes finetes i les posem a coure a foc suau amb una mica d'oli en una paella durant un parell de minuts, afegim els espàrrecs tallats a trossos d'uns 2-3 cm i ho coem fins que estiguin tous. Rectifiquem de sal. Abaixem el foc i en retirem l'excés d'oli.
Mentre preparem els ous. Els batem en un bol amb una mica de sal i hi aboquem les patates xips, les barregem intentant no trencar-les perquè ens quedin ben amorosides amb l'ou.
Llencem els ous per sobre dels espàrrecs. Ara és el moment en que encara no ha quallat l'ou i podem barrejar-ho tot una miqueta.
Deixem que es cogui una mica per sota i quan veiem que ha agafat li donem la volta a la truita per tal que se'ns cogui per l'altra banda. Podem repetir l'operació dos cops més o fins que creguem que tenim la truita en aquell punt en què ens agrada. Amb l'ou ben fet o amb una mica d'ou encara per quallar.
I ara bé la part més agraïda. Posar la truita dins del panet i a disfrutar dels diferents sabors en una sola mossegada.
Nenes, nenes... no passa res per arribar tard! I menys si ens presenteu un entrepà tan bo! POdem venir a sopar que tenim la nevera buida? jijijiji
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!!!
Petons
Sandra
Gràcies un cop més a vosaltres!!
EliminaAra toca pensar cóctels!! Crec que no ens costarà massa...!!;-))
Petons!!
Té molt bona pinta! M'apunto la recepta del pa de sègol, que últimament m'he aficionat a fer pa a casa. I la idea de fer truita de patates amb les xips, molt ràpida i bona!
ResponEliminaMarta
Doncs aquest pa t'encantarà, perquè tot i ser de sègol no queda gens espés.
Eliminapetons!!