Si, si, ho sabem....estem pesadetes amb la Quaresma....però no patiu!! prometem que aquest serà l'últim post quaresmal, d'aquest any!!
Però és lo bonic de la cuina que és estacional i va variant segons els ingredients i les celebracions.
Doncs bé, per rematar-ho, us presentem a un clàssic de clàssics: els bunyols de vent i per arrodonir-ho, els farcirem amb crema pastissera!! mmm... que boooó!!
De receptes de bunyols n'hi ha moltíssimes. Els ingredients no varien massa però si les quantitats a utilitzar. Així que després d'haver-ne provat moltes, ens quedem amb aquesta del bloc "La cuina de casa".
La recepta al contrari del que us pugui semblar és ben fàcil, el difícil és que quedin infladets i ben ulladets. Però us prometem que si seguiu les nostres indicacions pas a pas us quedaran uns perfectes bunyols!! Això si, la única condició és que ens heu de fer cas amb tot!!
La massa utilitzada és la mateixa de la "pasta choux", la que es fa servir també pels profiterols. Tant sols es diferencia en que enlloc de coure'ls al forn els bunyols es fregeixen amb oli. Com canvien les textures, eh!!
Ingredients:
- 125ml de llet
- 60g de mantega
- un pessic de sal
- 75g de farina tamisada
- 3 ous de mida mitjana
- oli
- anís (opcional)
- sucre per guarnir
Preparació:
H.s.a.
En un cassó posem la llet amb la mantega i el pessic de sal. Quan tinguem la mantega fossa i la llet just comenci a bullir hi aboquem la farina tamisada tota de cop, i ho deixem que es cogui remenant enérgicament amb una espàtula, veurem com la massa al cap de poca estona se'ns desenganxa de les parets del cassó. Aquesta és la senyal per treure-la del foc.
Llavors hi anirem abocant els ous d'un en un, això si sense parar de remenar. Quan veiem que l'ou està ben amorosit amb la massa és quan podrem llençar el següent, per tal que ens quedi tota la massa ben lligada i homogènia.
Si en teniu i voleu us podeu ajudar amb unes varetes elèctriques ja que és una mica costerut i aquest estri us facilitarà la feina. Si no en teniu, doncs a mà, que també queda molt bé!
Un cop tinguem la massa apunt posarem uns 3 dits d'oli en una paella una mica alta. I el posarem a escalfar. La temperatura de l'oli és molt important ja que ha d'estar calent però tampoc massa, ja que si ens passem de calent no s'inflaran els bunyols!!
Quan tinguem l'oli apunt, començarem a llençar boletes de pasta. Per tal que ens quedin ben rodones, com que la massa és una mica llefiscosa, ens podem ajudar de dues culleres, passant-les d'una a l'altra.
Quan els bunyols s'hagin inflat començaran a girar sols, si, si, ja veureu, això voldrà dir que ho heu fet bé!! i sinó ho fessin els ajudeu per tal que es coguin bé per les dues bandes.
Un cop ben cuits, els traieu del foc i els podeu posar en un paper absorbent o un escorredor per treure'n l'excés d'oli. Ara que estan calentets serà el moment de mullar-los amb una mica d'anís, si ens hi agrada (de debò us ho recomanem perquè hi dona un gustet molt bó), i arrebossar-los amb una mica de sucre.
I bé, us podeu quedar en aquest punt, o si sou una mica més golosos, tenim l'opció de farcir-los amb el que més us agradi, per exemple amb crema.
Dons aquí va la recepta de la crema!!
Crema pastissera:
- 250 ml de llet
- 30 gr de Maizena
- 2 rovells
- 80 gr de sucre
- 10 gr mantega
- dues tires de pell de llimona
- mitja branca de canyella
Dissolem la Maizena amb una mica de llet, quan no ens quedi cap grumoll hi afegim els 2 rovells d'ou i ho barregem bé.
Posem en un cassó la llet, junt amb el sucre, la mantega, la pell de llimona i la branqueta de canyella que ho aromatitzarà.
Quan comenci a bullir, traiem la pell de la llimona i la branqueta de canyella i hi afegim la barreja anterior. Barregem sense parar i anirem veient com la massa se'ns va espessint, seguirem així fins que veiem que se'ns comencin a formar bombolletes.
Ho retirem del foc i ho aboquem en un recipient per tal que se'ns refredi.
Quan comenci a bullir, traiem la pell de la llimona i la branqueta de canyella i hi afegim la barreja anterior. Barregem sense parar i anirem veient com la massa se'ns va espessint, seguirem així fins que veiem que se'ns comencin a formar bombolletes.
Ho retirem del foc i ho aboquem en un recipient per tal que se'ns refredi.
Un cop la crema estigui freda, ja podrem començar a farcir els bunyols!!
Bunyols de vent |
Ostres quina bona pinta! Jo fa temps que no els faig perquè costen molt de fer, però un cop estan fets... nyammm!!
ResponEliminaSandra//
Ei Sandra!!gràcies pel comentari!! Tampoc són tant difícils de fer, tot és posar's-hi! Lo difícil és que quedin ben ulladets, que no sempre s'aconsegueix...
EliminaPetons!!