"Cuinar és una fantasia,
menjar és una realitat però si a més ho compartim és un somni fet realitat"

diumenge, 30 de setembre del 2012

Croquetes de ceps amb botifarra negra




Ingredients per unes 15 croquetes:

  • 1 ceba grossa
  • 150 gr botifarra negra
  • 30 gr ceps secs
  • 4 cullerades de farina per la pasta i farina per al cobriment
  • llet
  • 2 ous
  • pa ratllat
  • oli
  • sal


Preparació:
H.s.a.:

Primer de tot posem a rehidratar els ceps en un bol coberts de llet.

En una paella sofregim la ceba tallada ben petiteta a foc lent fins que estigui ben cuita.

Traiem la pell de la botifarra, la desfem a trossos petits i l'afegim a la paella.

Ho barregem bé i de seguida afegim els ceps tallats ben petits.

Els hi fem fer un tomb i hi afegim les 4 cullerades de farina.


Barregem  tot bé amb una espàtula de fusta per tal que se'ns cogui la farina.
Hi llencem la llet que havíem utilitzat per hidratar els ceps. Tindrà un color més fosquet, però evidentment es degut al propi cep, així potenciarem més el sabor, a part de utilitzar-la per rehidratar. Segurament ja en tindrem suficient, però si veiem que ens queda la pasta massa eixuta en podem afegir una mica més.

Remenem fins que veiem que la pasta se'ns desenganxa de les parets de la paella. Això voldrà dir que ja la tenim apunt.



Estendrem la pasta en una safata o plat pla per tal que se'ns refredi. Llavors la cobrim amb un paper de film per evitar que al perdre la humitat se'ns formi crosta per sobre. I la podem posar a la nevera fins l'endemà.
Ara tant sols ens queda donar forma a les croquetes!!

Posarem un plat amb farina, un altre amb els ous batuts i un altre amb el pa ratllat.
Donem forma a les croquetes i les passem seguint sempre aquest ordre; 1r per la farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat.

Un cop tinguem les croquetes a punt de ser fregides. Omplim una paella amb uns 2 dits d'oli i quan tinguem l'oli ben calent hi posem les croquetes amb compte de no esquitxar-nos.

Quan estiguin dauradetes, les tombem perquè es daurin de l'altre cantó i les traiem posant-les sobre un paper absorbent perque treguin l'excés d'oli. I ja les tenim preparades per picotejar!

Bon profit! i no us despisteu massa que no en quedaran!


37 comentaris:

  1. Que be que t'ha quedat!!! I quina delicia de recepta! Petons

    ResponElimina
  2. mare meva, quina combinació més bona!!!!

    ResponElimina
  3. Arribe massa tard perquè me'n guardeu una? M'agrada aquesta combinació! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Uixx....dncs si.....no ens queda ni una...les hauràs de fer tú x provar-les!!
      ptns!!

      Elimina
  4. Aquestes croquetes són de restaurant 5 estrelles!!!!
    Mmmmmm.....exquisites!!!
    Petons i salut!
    Olga

    ResponElimina
  5. Mare meva...això és realment espectacular!!!ideals per a preparar aquest pont! felicitats!

    Petonets!

    ResponElimina
  6. Encara no us coneixia però ara que ja us he trobat em quedo per aquí! QUines receptes, mareta! I aquestes croquetes, parlen soles!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per seguir-nos!!
      A nosaltres també ens tens enganxades al teu bloc!!
      ptns!!

      Elimina
  7. Oh, quina combinació més deliciosa! Tinc farcit de ceps i em sembla que provaré d'afegir la botifarra també.. deuen ser genials. Petons!

    ResponElimina
  8. Jo també tinc moltes ganes de fer croquetes de bolets.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ve molt de gust cuinar amb bolets!
      A veure si tenim sort i ja q ha començat tard la temporada, s'allarga una mica!!
      ptns!!

      Elimina
  9. oh, n'havia perdut aquesta recepta! Uala, té una pinta sensacional i han de ser super gustoses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma!! et garantim que en són molt de gustoses!!
      ptns!!

      Elimina
  10. Croquetes un dels meus preferits!! I a sobre amb ceps!!

    ResponElimina
  11. Aixxxx que bones!!!! sóc addicta a les croquetes, i amb aquesta combinació d'ingredients... per llepar-se'n els dits!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja som dues addictes doncs!! jeje!!
      però aquestes són de les meves preferides!!
      ptns!!

      Elimina
  12. I a mi que quan faig croquetes em costa sortir de les tradicionals... Aquestes les haig de tastar, que fan molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les tradicional també estan boníssimes! xo si poroves aquestes també et garantim que t'encantaran!!
      ptns!!

      Elimina
  13. Aquestes croquetes fan una pinta!!!!mmmmhhhhhhh!!!! Teniu una sorpreseta al nostre blog! :)
    http://salioli.blogspot.com.es/2012/10/aixo-va-de-premis-versatile-blogger.html

    Laura i Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. OStres noies!!
      moltíssimes gràcies pel premi!!
      ens fa moltiiiíssima il.lusió!! i és q amb lo "novates" q som no estem pas acostumades als premis!
      Fets com aquest ens donen empenta per seguir endavant!!
      ptns!!

      Elimina
  14. us heu guanyat una nova fan!! quina pinta aquestes croquetes, les vull, les necessito!!! vaig a mirar més receptes vostres que això promet! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roser!!
      Nosaltres també hem fet una ullada al teu blog i ens ha agradat molt!!
      Et seguim!!
      ptns!!

      Elimina
  15. Genial!! Avui els meus amos havien de menjar croquetes casolanes, però canviar el ceps per xampinyons... no els sortirà igual.
    M'apunto la recepta per explicar-ls'hi.
    Miauu!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jeje!!
      dncs ja saps, els hi expliques a veure si et fan cas!!
      Ens ha agradat molt el teu blog! et seguim!!
      ptns!!

      Elimina
  16. Com vols que fem règim,això és un pecat, peró crec que pecaré una mica, perque les penso fer....jajaja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xo en tot règim sempre hi ha aquell dia d'excepció i pots aprofitar!
      Vaaa, q un dia és un dia!!i després en ve un altre, un altre i un altre....jeje!!
      ptns!!

      Elimina
  17. ohhhh!!!! Una combinació deliciosa!!!
    PEtons

    ResponElimina
  18. Eps, tot un luxe de croquetes !!! Enhorabona !

    ResponElimina
  19. Ohhhhhh...(cara homer simpson quan veu una rosquilla)...jajajaja. que boniiiissimes!!petons

    ResponElimina
  20. Qué bones, men a gust que me´n menjava unes ara mateix. Son d´eixes croquetes que quan les trauen als restaurants, m´impressionen per la mescla de sabors. Va al fil dels pendents.
    Petons

    ResponElimina