Ingredients per unes 15 croquetes:
- 1 ceba grossa
- 150 gr botifarra negra
- 30 gr ceps secs
- 4 cullerades de farina per la pasta i farina per al cobriment
- llet
- 2 ous
- pa ratllat
- oli
- sal
Preparació:
H.s.a.:
Primer de tot posem a rehidratar els ceps en un bol coberts de llet.
En una paella sofregim la ceba tallada ben petiteta a foc lent fins que estigui ben cuita.
Traiem la pell de la botifarra, la desfem a trossos petits i l'afegim a la paella.
Ho barregem bé i de seguida afegim els ceps tallats ben petits.
Els hi fem fer un tomb i hi afegim les 4 cullerades de farina.
Barregem tot bé amb una espàtula de fusta per tal que se'ns cogui la farina.
Hi llencem la llet que havíem utilitzat per hidratar els ceps. Tindrà un color més fosquet, però evidentment es degut al propi cep, així potenciarem més el sabor, a part de utilitzar-la per rehidratar. Segurament ja en tindrem suficient, però si veiem que ens queda la pasta massa eixuta en podem afegir una mica més.
Remenem fins que veiem que la pasta se'ns desenganxa de les parets de la paella. Això voldrà dir que ja la tenim apunt.
Estendrem la pasta en una safata o plat pla per tal que se'ns refredi. Llavors la cobrim amb un paper de film per evitar que al perdre la humitat se'ns formi crosta per sobre. I la podem posar a la nevera fins l'endemà.
Ara tant sols ens queda donar forma a les croquetes!!
Posarem un plat amb farina, un altre amb els ous batuts i un altre amb el pa ratllat.
Donem forma a les croquetes i les passem seguint sempre aquest ordre; 1r per la farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat.
Un cop tinguem les croquetes a punt de ser fregides. Omplim una paella amb uns 2 dits d'oli i quan tinguem l'oli ben calent hi posem les croquetes amb compte de no esquitxar-nos.
Quan estiguin dauradetes, les tombem perquè es daurin de l'altre cantó i les traiem posant-les sobre un paper absorbent perque treguin l'excés d'oli. I ja les tenim preparades per picotejar!
Bon profit! i no us despisteu massa que no en quedaran!
Que be que t'ha quedat!!! I quina delicia de recepta! Petons
ResponEliminaGràcies Roser!! estan boníssimes!!
Eliminaptns!!
mare meva, quina combinació més bona!!!!
ResponEliminaSi, és boníssima!! a nosaltres ens encanta!!
EliminaArribe massa tard perquè me'n guardeu una? M'agrada aquesta combinació! Marta
ResponEliminaUixx....dncs si.....no ens queda ni una...les hauràs de fer tú x provar-les!!
Eliminaptns!!
Aquestes croquetes són de restaurant 5 estrelles!!!!
ResponEliminaMmmmmm.....exquisites!!!
Petons i salut!
Olga
Dncs si, realment són delicioses...!!
Eliminaptns!!
Mare meva...això és realment espectacular!!!ideals per a preparar aquest pont! felicitats!
ResponEliminaPetonets!
Doncs ja saps q et toca!!
Eliminaptns!!
Encara no us coneixia però ara que ja us he trobat em quedo per aquí! QUines receptes, mareta! I aquestes croquetes, parlen soles!!! Petons
ResponEliminaGràcies per seguir-nos!!
EliminaA nosaltres també ens tens enganxades al teu bloc!!
ptns!!
Oh, quina combinació més deliciosa! Tinc farcit de ceps i em sembla que provaré d'afegir la botifarra també.. deuen ser genials. Petons!
ResponEliminaProveu! q no te'n penediràs! queda encara més gustós!
Eliminaptns!!
Jo també tinc moltes ganes de fer croquetes de bolets.
ResponEliminaPetons.
Ara ve molt de gust cuinar amb bolets!
EliminaA veure si tenim sort i ja q ha començat tard la temporada, s'allarga una mica!!
ptns!!
oh, n'havia perdut aquesta recepta! Uala, té una pinta sensacional i han de ser super gustoses.
ResponEliminaGràcies Gemma!! et garantim que en són molt de gustoses!!
Eliminaptns!!
Croquetes un dels meus preferits!! I a sobre amb ceps!!
ResponEliminaA nosaltres també ens encanten!!
Eliminaptns!!
Aixxxx que bones!!!! sóc addicta a les croquetes, i amb aquesta combinació d'ingredients... per llepar-se'n els dits!!
ResponEliminapetonets
Ja som dues addictes doncs!! jeje!!
Eliminaperò aquestes són de les meves preferides!!
ptns!!
I a mi que quan faig croquetes em costa sortir de les tradicionals... Aquestes les haig de tastar, que fan molt bona pinta!
ResponEliminaMarta
Les tradicional també estan boníssimes! xo si poroves aquestes també et garantim que t'encantaran!!
Eliminaptns!!
Aquestes croquetes fan una pinta!!!!mmmmhhhhhhh!!!! Teniu una sorpreseta al nostre blog! :)
ResponEliminahttp://salioli.blogspot.com.es/2012/10/aixo-va-de-premis-versatile-blogger.html
Laura i Sandra
OStres noies!!
Eliminamoltíssimes gràcies pel premi!!
ens fa moltiiiíssima il.lusió!! i és q amb lo "novates" q som no estem pas acostumades als premis!
Fets com aquest ens donen empenta per seguir endavant!!
ptns!!
us heu guanyat una nova fan!! quina pinta aquestes croquetes, les vull, les necessito!!! vaig a mirar més receptes vostres que això promet! petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser!!
EliminaNosaltres també hem fet una ullada al teu blog i ens ha agradat molt!!
Et seguim!!
ptns!!
Genial!! Avui els meus amos havien de menjar croquetes casolanes, però canviar el ceps per xampinyons... no els sortirà igual.
ResponEliminaM'apunto la recepta per explicar-ls'hi.
Miauu!!
jeje!!
Eliminadncs ja saps, els hi expliques a veure si et fan cas!!
Ens ha agradat molt el teu blog! et seguim!!
ptns!!
Com vols que fem règim,això és un pecat, peró crec que pecaré una mica, perque les penso fer....jajaja.
ResponEliminaXo en tot règim sempre hi ha aquell dia d'excepció i pots aprofitar!
EliminaVaaa, q un dia és un dia!!i després en ve un altre, un altre i un altre....jeje!!
ptns!!
ohhhh!!!! Una combinació deliciosa!!!
ResponEliminaPEtons
Estan increïbles!!
ResponEliminaptunets!!
Eps, tot un luxe de croquetes !!! Enhorabona !
ResponEliminaOhhhhhh...(cara homer simpson quan veu una rosquilla)...jajajaja. que boniiiissimes!!petons
ResponEliminaQué bones, men a gust que me´n menjava unes ara mateix. Son d´eixes croquetes que quan les trauen als restaurants, m´impressionen per la mescla de sabors. Va al fil dels pendents.
ResponEliminaPetons