La tempura de llagostins, és una recepta que hem descobert fa ben poquet, arran d'anar descobrint el menjar japonès, i resulta del tot estimulant.
La preparació no és gens complicada. Aprofitarem per explicar-vos com aconseguir coure els llagostins sense que se us encargolin, però per aquesta recepta no és indispensable, perquè quan ho arebossarem amb la tempura se'ns encargolarà segur, però hem pensat que seria bona idea mostrar-vos com fer-ho per tal que quedin uns bons llagostins cuits ben estiradets.
El que si ens agrada sempre fer, es treure l'anomenat filet negre (és el digestiu del llagostí) abans de coure'l, hi ha gent que el treu desprès fent un tallet i d'altre que no el treu.
Però aquesta manera és força neta i pràctica.
Amb uns bastonets de fusta, i sinó en tenim doncs amb escuradents també ho podem fer, punxem amb el bastonet la part dorsal del llagostí, on acaba el cap i comença el cos i estirem cap a fora i veureu que resulta molt fàcil que ens el emportem.
Per tal que quedin ben estirats els llagostins senzillament els hem d’atravessar amb el bastonet. Desde la cua cap al cap.
En un cassó amb aigua i sal bullint els courem durant uns 2 minuts. De totes maneres es veu molt clar quan estan cuits, al canviar a un color taronjós molt característic.
Els traurem del foc i els esbandirem amb aigua freda per parar el procés de cocció.
Llavors ja podem treure el bastonet o escuradents. I tenim uns llagostins estirats a punt per menjar.
Ara seguirem amb la preparació dels llagostins per la tempura. Els traurem el cap (que sempre podem guardar per fer sopa de peix) i els pelem però sense treure'ls-hi les cues.
Preparem la tempura seguint les indicacions de cada envàs (sempre ens indica la proporció d'aigua i si aquesta ha de ser tèbia o no, això si ben deixatat per tal que no faci grumolls) .
Posem mentrestant l'oli a calentar en una paella, ha d'estar ben calent. Ara és el moment de arrebossar els llagostins en farina (a la farina hi posem una toc de sal). I després els passarem per la tempura i ja sols queda tirar-los a l'oli ben calent.
Nosaltres hem fet servir una Wok per que al ser més alta ens va millor.
Quan veiem que els llagostins estan ben doradets, ja els podem anar traient i deixant-los en paper absorbent per treure l'excés d'oli.
I ja tenim "ready" els llagostins en tempura! Això sí, les tempures si es mengen calentes millor.
Bon profit!
Són boníssims! Jo sí que en faig, de tempura, i m'agrada farcir-hi mil coses. llagostins, però també verdures variades. l'últim van ser uns pebrots del padrón... boníssims! Això del truc del llagostí dret m'ho apunto, és molt interessant! Petons
ResponEliminaSi, a nosaltres també ens agraden les tempures de verdurez!
EliminaEns apuntem la de pebrots del padró!!
ptns!!
Una recepta ben bona, ideal per aquest cap de setmana! Petons!
ResponEliminaGràcies Cinta!!
Eliminabn cap de setmana!!
ptns!!
Ideal pel vermut de Diumenge!!
Eliminaptns!!
Mmm... un plat de luxe super ben explicat. I de la mateixa manera pots servir tempura de moltes altres coses. Boníssima!
ResponEliminaI tant q és de luxe!!
Eliminai a mès molt versatil!
ptns!!
que bons com a pica pica!! la tempura és lo mass!! petons
ResponEliminajeje!!! siii, és lo massss!!
Eliminaptns!!
¡Què ben explicat!
ResponEliminaSón ideals per triomfar en un sopar!
Salut i petons,
Olga
I tant Olga!! quedes super bé amb aquest llagostins!!
Eliminaptns!!
Ohhh què bons!!! moltes gràcies per l'explicació!!! petonets!
ResponEliminaGràcies!! petns!!
EliminaQuina bona pinta amb aquesta tempura!! T'ha quedat deliciòs! Petons
ResponEliminaQuina delícia eeh Roser!! jeje!!
Eliminaptns!!
Faig molt poques coses amb tempura i arrebossades. Em fa molta mandra fregir!!!
ResponEliminaPerò si me'ls donen fets no diria pas que no!!
PTNTS
Dolça
nenes, em vull posar en contacte amb vosaltres, un mail si us plau????
EliminaDolça
A mi tampoc se'm dona massa bé fregir i tampos és una cocció massa sana, però he de dir que m'agrada molt!
EliminaEl nostre mail és: formulesculinaries@hotmail.com
ptns!!
Buenísimos !!!
ResponEliminaDeliciosamente buenos!
EliminaT'acabo de descubrir a traves de Tapa't de tapes i t'aseguro que et seguiré d'aprop!!! ajajajajaja
ResponEliminaEnhorabona pel teu blog!!!
Petons i salut.
Lourdes
Doncs ens fa moltíssima il.lusió que ens segueixis!!
EliminaMoltes gràcies!!
Anem a fer una ullada al teu blog!
ptns!!
Quina pinta més deliciosa!!!...
ResponEliminaSaps?, no m'agrada el peix, però si el marisc, però no m'apassiona.. així que sempre busco maneres diferents de cuinar-lo i em sembla que aquesta m'agradarà força....
Per cert!, al nostre bloc, t'hem deixat un "regalet"...
Petonets
TAST DE CUINA
http://tastdecuina.blogspot.com
La pinta és deliciosa, però el gustet és molt millor, i no és menjar el típic peix!
EliminaEi, Moltes gràcies!!!
Ens ha fet molta il.lusió el teu "regalet" ;-D, sempre és molt motivador que et reconeixin la feina feta!
Petonets!
moltes gracies pels truquets!! són fantàstics tan el del filet com la manera de coure'ls! i que dir de la tempura....simplement que una cosa tan senzilla resulta deliciosa!!
ResponEliminaDe res, dona!
EliminaAquest truquets van de conya i funcionen!
Realment és com dius, "és molt senzill, i deliciosament bo!"
Petonets!
Mmmm… quina pinta!! i quins bons records em porta, de quan vivíem al pis de lloguer i començàvem a experimentar amb la tempura.
ResponEliminaNo cal que et digui que som seguidors afèrrims del bloc des de que vau començar. Felicitats pel vostre treball!
Moltes gràcies Sara!
EliminaCuinar i menjar amb els vells records fan que sigui tot molt més bó.
Quines històries ens venen a la ment.
I moltes gràcies per seguir-nos. Això ens dóna ganes de continuar i anar millorant.
Petons!