Aquesta és una recepta de la meva padrina. En fa tot sovint i li queda tant bo que les veïnes li demanen la recepta, així que nosaltres no podíem ser menys, i també li hem demanat i avui la compartim amb tots vosaltres!!!
Ingredients:
- 1 ceba grossa
- 3 grans d'all
- 3 tomàquets
- 2 penques de bacallà
- un grapat de pèsols
- 1 pebrot
- una branca de julivert
- 2 cullerons d'arrós
- 7 cullerons d'aigua o de caldo
- oli, sal i sucre
Procediment:
H.s.a:
Les penques de bacallà les podem posar en aigua el mateix dia. Haurem de treure la sal sota l'aixeta i el desfilem bé i posem en un recipient d'aigua de bon matí.
Tallem la ceba i els grans d'all ben petit. Posem la ceba i l'all en una cassola amb una mica d'oli. Deixem que es faci, fins que estigui força transparent. Remenem i llencem els tomàquets pelats amb una mica de sal i sucre. (Sucre ens ajuda a matar aquell punt d'acidesa del tomàquet). Posem el bacallà desfilat dins la cassola amb la ceba, alls i tomàquet. Després afegim els pèsols, el pebrot i el julivert.
Quan estiguin cuites les verdures afegim l'arrós, remenem una mica i hi llencem l'aigua o el caldo.
Deixem que l'arrós es begui l'aigua i parem el foc quan tinguem al gra en el punt que ens agradi.
Que n'és de bona la recepta d'arrós amb bacallà de la padrina!
Bon profit!
És un dels meus arrossos preferits!!! Me'l va ensenyar a fer la meva sogra!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Té un gust especial quan l'arrós té bacallà i verduretes!
EliminaDoncs ja pots estar agraida a la teva sogra, per ensenyar-te'l i que ara sigui un del teus arrossos preferits.
Realment molts plats tenen una història personal al darrera.
Petons!
Hmmm! Quin arròs més bo. Aquests tipus d’arrossos melosos són del tot una delícia i precisament aquest de bacallà amb verdures és un dels preferits.
ResponEliminaSalutacions i una abraçada!
Molt bó, Sara, perque és com dius són tant melosos, que fa que no es facin gens pessats a l'hora de menjar-los. I quedes ben satisfeta!
EliminaPetons! i una forta abraçada!
Té una pinta boníssima! Els arrossets així caldosets ens encanten a casa i si porta peixet... Ja ens torna bojos ^^
ResponEliminaAixí que m'apunto la recepta! :D
Molts petons :)
i una abraçada ^^
Apunta-la Laia, i si us agraden caldosets i us agrada el gust del bacallà.
EliminaLa recepta és perfecta. Perque és un arrós molt melós.
Ja ens diràs si ha estat un èxit la nova adquisició!
Petonts!!!
buaaa quina pinta!!! si l'arròs en si m'encanta i el bacallà també, amb aquests acompanyaments ja ni t'explico!! ja tinc dinar per diumenge! ptons
ResponEliminaRoser,
EliminaQue podem venir a dinar diumenge? jejejeje
Ja ens explicaràs que tal ha anat!
Bon cap de setmana!
Petons!
Moltes gràcies per compartir la recepta! Aquests arrossos els tinc pendents per fer, perquè amb aquesta pinta tant bona... petons!
ResponEliminaLa padrina ha estat encantada de compartir-la.
EliminaSi la pinta es bona, el gustet que té li dóna unes quantes voltes.
Està boníssim! Anima't aviat a fer-lo!
Petons!
Quan estudiava menjava a casa de la Pepeta, una senyora que feia l'arròs de bacallà com ningú. M'hi heu fet pensar.
ResponEliminaBoníssim!
Bon cap de setmana,
Nani
Molts plats ens fan recordar llocs, situacions, persones, ...
Eliminamoltsíssims plats tenen una història personal al darrera de cada persona.
Quin bon record Nani!
A disfrutar del cap de setmana!
Petons!!!
Que bo aquest arrós! A casa meva l'arros de bacallà el fan amb brócoli, i está bonissim. Aquest que porta tantes verduretes ha d'estar de cine.
ResponEliminaPetonets noies, i bon cap de setmana.
Boníssim, aquest arrossets!
EliminaMai l'hem fet amb brocoli, una altre opció a tenir present.
Molt bon cap de setmana!
Petons!
Fa molt de temps que el vull tastar i aquest fa molt bona pinta!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Aquest queda molt melós! Una única condició és que ha d'agradar el bacallà.
EliminaLlavors segur que t'agradarà.
Bon cap de setmana!
Petons!!!
Quina gana mmmmm!
ResponEliminaDec ser massoca perquè sempre entro al bloc a l'hora de dinar ;)
Petons
No, massoca, no!!!
EliminaÉs el subconscient que diu "és hora de dinar, per tant Menjar, per tant entra al blog de cuina,..." jajajja
Que n'és de llest el subconcient!
Petons!
Amb bacallà ha de ser boníssim, aquest arròs, i m'agrada molt que hi hagueu posat tantes verduretes!! Una delícia!!!
ResponEliminaEl bacallà li dóna un gust diferent, i les verduretes no poden faltar!
EliminaBon cap de setmana
Petons!
Es una arròs per llepar-se els dits, dels de tota la vida.
ResponEliminaEl panettone no l'he fet jo, es d'en Daniel Jordà, em va tocar a través del seu Facebook, però els ven al seu obrador de la Pl.Garrigó de Barcelona.
Tinc una recepta al blog, va sortir bo, però no tan bo com aquest.
http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2010/12/panettone-y-primer-cumple-del-blog.html
Petons.
Tota la raó l'arrós és per relleparse els dits.
EliminaDoncs ja li farem una bona ullada a la recepta del blog també.
Tenim intenció de fer un panettone, ..., encara no he tenim del tot decidit!
Petons!
Els arrossos de les mares, àvies i padrines són immillorables i aconseguir que ens passin les receptes... un luxe!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Un luxe de primera classe! i es que a més sorten boníssimes les receptes!
EliminaHem de dedicar-hi més temps perque ens les passin moltes més.
Bon cap de setmana!
Petons!
No sóc gaire de bacallà, però així en arrosset no et diria pas qe no :)
ResponEliminaSi no ets gaire de bacallà, en posses menys quantitat, i com no és l'únic ingredient, doncs així i tot que li dóna gustes diferent, no molesta! ;-D
EliminaCom hi han les verduretes.
Petons!
Tens un detallet al meu blog!!!
ResponEliminahttp://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2012/11/nou-premi.html
Moltes gràcies pel regalet!
EliminaGràcies per pensar en nosaltres! Ens anima a seguir millorant!
Anem una mica endarrerires ultimament, però ens posarem a per feina i aviat el publiquem.
Petons!
El bacalao es el rey de la cocina Pero tú con esta receta vas a ser la reina de la mesa Gracias por regalarnos esta receta
ResponEliminaSaludos cordiales de Mobles Cambrils
Nos ha encantado tu silogismo.
EliminaY estamos totalmente de acuerdo en que el bacalao es el rey de la cocina. Nos encanta! Hay tantas recetas buenísimas con él.
Respecto a la reina de la mesa, siempre lo intentamos! Y aunque mal esté el decirlo, alguna vez lo hemos conseguido, poquitas, pero alguna vez.
Un abrazo y Saludos!