Ingredients per 6 farcits d'ou:
- 6 ous de guatlla
- 1/4 de carn picada mixta
- sal i pebre
- oli d'oliva per fregir
- pastanaga per acompanyar
- farina
- 1 ou pel arrebossat (opcional)
- pa ratllat
H.s.a.
Primer bullim els ous de guatlla en un cassó amb aigua salada, quant estiguin cuits, uns 4-5 minuts és suficient, els passem per aigua freda sota l'aixeta per aturar la cocció. Els pelem i deixem a part.Llavors agafarem la carn picada (nosaltres hem utilitzat mixta; vedella i porc, però podem fer-ho amb la que ens agradi més) i la salpebrem al gust.
Hi ha l'opció de barrejar-hi una mica de pa ratllat amb la carn, nosaltres n'hem posat una mica, una cullerada, per matar el gust a carn.
Cobrim completament l'ou pelat de guatlla, i fem que quedi ben compactat amb la carn fent una pilota. Posarem la quantitat de carn suficient, però no en posarem massa, perquè sinó ens costaria molt més de coure i ens podria quedar part de la carn crua a l'interior.
Llavors passem la pilota per la farina (amb un xic de sal) , després la passem per l'ou deixatat i finalment pel pa ratllat.
Quan estiguin dorades les traiem de l'oli i les posem sobre paper absorbent per tal de treure l'excés d'oli.
I ja tenim el farcit d'ou preparat per sorprendre.
El que aparentment pot semblar una croqueta, al partir-la veiem que ohhhh, ...., hi ha un ou a dins.
Bon profit!
mmmm què bo, una recepta ben completeta eh?
ResponEliminapetons i feliç setmana! :)
Igualment noies!! ptns!!
Eliminaoriginal i deliciós! com a plat únic, amb una amanida, un sopar genial! petons
ResponEliminaI tant! un sopar de luxe diria jo!jeje!!
Eliminaptns!!
No ho havia vist mai, molt original i a més, ha d'estar deliciós! Un sopar de diumenge perfecte!
ResponEliminaI tant que és original i a més està boníssim!!
Eliminaptns!!
Quina bona idea, semblen unes croquetes gegants! I tenen una pinta fantàstica. Petons!
ResponEliminaUna mica gegants si que ho són!!!
Eliminaamb un parellet ja quedes més que tip!
Sempre sorprenen! perque si no dius res, la gent li encanta el trobar un ouet petit a dins!
Petons!!!
Ostres jo també tinc esta recepta al bloc i és boníssima! Marta
ResponEliminaAh, si??
Eliminaostres no l'haviem vist!! Ja hi farem una ullada doncs!
ptns!!
Quines croquetes més bones!!1 a casa segur que agradarien!!!
ResponEliminaDoncs Teresa, ja saps que et toca!
Eliminaun dia els hi fas una sorpreseta i ja veuràs com al.lucinen quan les obrin!
ptns!!
Quines croquetes més bones!!1 a casa segur que agradarien!!!
ResponEliminaBones de debó!!!
Eliminatot és qüestió de provar-ho, però tens quasi bé garantit que d'agradar,..., agradaran!!!
Petons! i si ho proves ja ens ho diràs!
Mmmmmm...què bones han de ser!! La presentació és molt xula!! Queda molt bé veure l'ou al mig!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Sii!! són molt originals!!
Eliminaptns!!
ostres! quin plat més complert!!! no he fet mai res similar. petonets
ResponEliminaDncs si, és un plat ben complert!! amb una amanideta ja tindrem el sopar llest!
Eliminaptns!!
És molt original, ho hauré de probar :D
ResponEliminaJa em diràs si ho proves!!
Eliminaptns!!
Quines croquetes més originals! No he menjat mai res de semblant, però sens dubte té bona pinta, ho intentaré ^^
ResponEliminaPetons :)
A veure si t'animes!!
Eliminaptns!
Aquestes pilotes/croquetes sempre agraden molt... almenys a casa nostra!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
I a casa nostra també!!
EliminaEns encanten!!
ptns!!
Ja imagnio la sopresa de la gent en obrir la croqueta i trobar-se l'ou... Queden molt boniques! I també boníssimes!
ResponEliminaDoncs si, amaguen una bona sorpresa!!jeej!
Eliminaptns!!
Ooh! Que booo!!
ResponEliminaM'agraden aquestes receptes que de per sí, ja són garantía, però que quant les obres, et trobes amb sorpresa extra!
Ens veiem divendres!
Fins Divendres!!
Eliminaptns!!
Hola Noies!! Em penso que tots estem fent el "cap gros" per tots els blogs per tenir-nos una mica controlats :), jeje.
ResponEliminaAquestes mandonguilles amb sorpresa han de ser bonissimes!! Jo tinc a punt per publicar una cosa semblant :P
Ens veiem divendres :)
Petonets. MAR, de EQNME
Tens tota la raó, tots hem anat mirant!
EliminaEi, doncs, a publicar el que tens preparat i així nosaltres podrem anar provant variacions, que a la cuina, tot és qüestió d'anar evolucionant e innovant!
Petons!
Eiiii!!! Un ou farcit al reves!!! Quina bona idea... me l'apunto!!!
ResponEliminaSalut.
Lourdes.
Apunta! apunta! que no se t'oblidi! jejeje!
EliminaJa ens diràs que tal ha anat l'experiment!
Petons i Saluts!
Apa! Quina sorpresa!Ja li ensenyaré a fer a meva àvia perque tenen una pinta exquisita!
ResponEliminaM'agrada la combinació!
Peto
Molt bé, així m'agrada!
Eliminatu ensenyali a l'àvia! que segur que les farà boníssimes!
I potser en coneix alguna versió diferenta i tot!
Petons!
Que pinta tenen!!!! i que bó!!!! tinc de fer-los. Un beset guapes i gràcies per visitar-me....
ResponEliminaQuines bones mandonguilles, tenen molt bona pinta.
ResponEliminaPetons.