Feia temps, però molt de temps que teníem pensat fer unes magdalenes. I ara amb el fruiter ple de mandarines i taronges. Doncs, vam pensar, perquè no provem de fer magdalenes amb mandarines, ..., i al fer recerca de com fer-ho, quina sorpresa... resulta ser una combinació bastant freqüent!!!. I posats a fer-la diferent també li afegirem uns trossets de xocolata.
Ingredients:
- 100 gr de mantega
- 200 gr de farina
- suc de 2 o 3 mandarines
- 150 gr sucre
- 2 ous
- 1 cullerada sopera de llevat
- una punta de sal
- trossos de xocolata
Procediment:
H.s.a
Aquesta serà la versió "express" de magdalenes. En que posarem tots els ingredients en un bol o una olla gran. El que tindrem en compte és l'ordre en que col·locarem els ingredients.
Primer treiem la mantega una estona abans de la nevera. I la posem al microones, al forn, al bany maria per tal que s'estovi (la volem tova però no líquida).
En el nostre recipient posem la mantega ja preparada i amb el batedor elèctric (es pot intentar fer amb el manual, però haurem de batre força estona, uns quants minuts, ho hem fet manual i es fan eterns aquest minuts...). Afegim el sucre poc a poc a la mantega, de manera que es vagi incorporant. Quan estigui homogènia hi afegim el suc de 2 ó 3 mandarines, segons la mida. Anem afegint de manera que es vagi incorporant, sense deixar de batre.
Llavors afegim els 2 ous sencers (si són petits millor posar-ni 3). I també que quedi tot ben lligat.
En un bol apart tindrem la farina, li afegirem la cullerada de llevat i ho barrejarem amb una cullera. Ara ja és el moment d'anar afegint la farina que conté el llevat a la barreja de mantega, sucre, ous i suc de mandarina. La farina nosaltres si tenim temps, la tamisem, la fem passar pel colador abans de posar-la, sempre queda millor, però com aquestes magdalenes són "express" ens hem saltat aquest pas.
Afegim la punta de sal, fa de potenciador del sabor, i quan està tot ben homogeni, i com a últim ingredient hi afegim els trossets de xocolata.
Preparem en una safata amb tots els motllos. Nosaltres n'utilitzem de silicona i de paper.
I si no voleu utilitzar mànega doncs a cullerades també es pot fer, però resulta molt fàcil que la pasta vagi per tot arreu, excepte dins del motllo si no anem amb compte.
Posarem el forn a precalentar a uns 180º C . I ara toca omplir els motllos amb o sense mànega pastissera.
Això si els motllos normalment els omplim fins la meitat ó 3/4 parts ja que com ha de créixer la massa, ha de tenir espai. A algunes de les magdalenes li posem una mica de sucre al damunt, perquè quedi aquella crosta sobre de la magdalena.
Abans de posar la safata al forn, li donem un parell de cops sobre el marbre, per si hagués quedat una mica d'aire, i per tal que s'aposenti bé la massa. Posem la safata al forn i aproximadament uns 25 minuts, tot depèn del tipus de forn, poden ser uns minuts més o menys. Veurem com pugen i con agafen coloret i sortirà una oloreta del forn boníssima.
Llavors les retirem del forn, deixem que es refredin a temperatura ambient. I amb poc menys d'una hora hem preparat les nostres magdalenes de mandarina express!
Preparem en una safata amb tots els motllos. Nosaltres n'utilitzem de silicona i de paper.
Posem la barreja en una manega pastissera, nosaltres hem fet servir una d'aquestes d'utilitzar una vegada i llençar. Si no en teniu, alguna vegada ho hem fet amb una bossa de verdura o fruita transparent això si ben neta.
I si no voleu utilitzar mànega doncs a cullerades també es pot fer, però resulta molt fàcil que la pasta vagi per tot arreu, excepte dins del motllo si no anem amb compte.
Posarem el forn a precalentar a uns 180º C . I ara toca omplir els motllos amb o sense mànega pastissera.
Això si els motllos normalment els omplim fins la meitat ó 3/4 parts ja que com ha de créixer la massa, ha de tenir espai. A algunes de les magdalenes li posem una mica de sucre al damunt, perquè quedi aquella crosta sobre de la magdalena.
Abans de posar la safata al forn, li donem un parell de cops sobre el marbre, per si hagués quedat una mica d'aire, i per tal que s'aposenti bé la massa. Posem la safata al forn i aproximadament uns 25 minuts, tot depèn del tipus de forn, poden ser uns minuts més o menys. Veurem com pugen i con agafen coloret i sortirà una oloreta del forn boníssima.
Llavors les retirem del forn, deixem que es refredin a temperatura ambient. I amb poc menys d'una hora hem preparat les nostres magdalenes de mandarina express!
Bon profit!
Ui, que bones! Amb mandarina... s'ha de provar! I les fotos són molt divertides, també m'agraden encara que no es mengin!!! he he he. Petons
ResponEliminaMoltes gràcies Marina!
EliminaA nosaltres també ens encanten aquestes fotos així una mica particulars, ja que encara que les protagonistes eren les magdalenes, vam voler donar-li un puntet divertit amb el color de les mandarines.
Ah! i a provar-les. Tot s'ha de dir que les magdalenes amb mandarina, no és com menjar mandarines. Però tenen un punt diferent!
Petonts!
ara que es temps de mandarines....perfecte aquesta recepta !! li ha de donar un toc molt bo! petons
ResponEliminaGràcies Roser!
EliminaVa ser una associació de idees, pensar en fer les magdalenes i veure tanta mandarina junta al fruiter de casa, per que no barrejar-ho? i Voilà!
Que bones que estan les mandarines ara!....
Petons!
Tenen un color molt bonic!!! Una recepta plena de vitamina C, que amb aquesta fred tots necessitem!! Els trossets de xocolata fan que encara siguin suculentes!!
ResponEliminaPetonets!! MAR, de EQNME
Molta vitamina C!!!!!!
EliminaLa naturalessa és sàvia i en temps on les defenses baixen i el fred arriba ens proporciona fruits rics en Vitamina C per augmentar-les.
I la combinació amb xocolata i la mandarina o la taronja està boníssima!
Petonets!
Sempre va bé tenir una recepta express que tot el dia anem amb preses.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Segurament no seran les millors que farem comparat amb les que fariem si les fem montant les clares a punt de neu, tamitzant farina i moltes altres coses que alguna vegada hem fet...
EliminaPerò de totes maneres estan boníssimes! i el més important les hem fet nosaltres mateixos i disfrutem del que hem cuinat.
Petons!
M'agrada molt!!!
ResponEliminaT'han quedat unes fotos maquíssimes!!!.... ah!, i per cert!, mai he tastat unes magdalenes de mandarines!, molt orginal!
Petonets
Ens encanta que t'hagi agradat!
EliminaI les fotos vem buscar una part divertida. ;-P
Tenen un gust diferent. Si te les dónen a tastar i no et diuen que tenen, els notes un sabor diferent, saps que tenen un ingredient no habitual, a nosaltres aprofitant que ara és el temps, ens encanta donar-li aquest toc.
Petons!
Segur que estan, o estaven..., boníssimes!!! M'agrada l'última foto !!
ResponEliminaEstaven. Estaven!!!!
EliminaJa no en queden!
La ultima foto és diferent, divertida i molt senzilla alhora, però té un punt que no deixa indiferent.
Petons!
Que bones deuen haver quedat!! i quines fotos més maques!
ResponEliminaBones. Bones. Ja no en queden!!!
EliminaTenen un gust diferent! La próxima vegada haurem de pensar de posar-lis un farcit de melmelada que contrasti en sabor. Ho haurem de madurar això.
Petons!
Nyam nyam!!! Magdalenes... express i amb mandarina i xocolata????
ResponEliminaAra que ja he fet les primeres... ho provare!!!
Ptns.
Lourdes.
Lourdes, doncs, si , si, si.... nyam, nyam,... que ja no en queden!!!
EliminaDoncs, ara que estas animada a continuar! és molt divertit anar provant!
Petons!
No les he provat mai amb mandarina, quina delícia! Petons
ResponEliminaRoser si te les donen i no saps que en tenen. Els notes un gustet diferent.
EliminaEstan molt bones. A provar-les!
Petons!
Han d'estar boníssimes! És una recepta ben original ^^ (quina enveja que tingueu un "mandariner" i un taronger, ja m'agradaria a mi!)
ResponEliminaLes fotos us han quedat moníssimes ^^ M'agrada sobretot la última :)
Molts petons ^^
Jejeje!
EliminaRealment és una sort, i a més el papa és l'encarregat de cuidar-los, així que arriben fresquetes, fresquetes recient collides de l'arbre. Amb fulles i tot.
L'ultima foto és molt divertida, oi? a nosaltres ens encanta aquest estil!!!
Petons
Mmmmm! Afegit a "pendents de probar"
ResponEliminaBon profiiiiit!
Ben fet Marta!
EliminaAixí m'agrada, aquesta llista de pendents ha tenir dinamisme.
ficar-hi coses ben bones!
Bon profiIIIItttt!
Petons
A casa triomfen segur!
ResponEliminaUn SI rotund!!!
EliminaPetons!
mmm... que bones i gustoses! De temporada 100% amb fruita bona de veritat ;)
ResponEliminaNyam,...nyam....
EliminaEl millor és intentar cuinar sempre amb productes de temporada.
El sabor millora moltíssim.
Petons!
Es veuen molt bones i flonjes, ara mateix amb un café amb llet per escalfar-se una mica.
ResponEliminaPetons.
Llàstima que ja no en quedi cap!
EliminaPerò amb un cafeto amb llet, una magdalena i la mantenta als peus al sofa,
....
La glòria.....
Petons
la mandarina queda boníssima amb les mases!!! una bona aportació. Moltes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaAmb mandarina deu quedar boníssim!
ResponEliminaMarta
mmmm! una idea interessant... els meus sogres me n'han portat un munt... i m'encantarà provar de fer la recepta! tenen molt bon aspecte!
ResponEliminaM'encanten les magdalenes, i amb mandarina són boníssimes, s'ha d'aprofitar ara que n'és el temps.
ResponEliminaPtnts
Dolça